Installation Zara Flagship Store

Installation Zara Flagship Store

Architect
UNStudio
Location
Milan, Italy
Project Year
2010
Category
Pavilions

Installation Zara Flagship Store

UNStudio as Architects

The installation consists of a hollow and accessible cone made from coated aluminum. Functionally, it is a cross between a sculpture, an item of furniture, and a pavilion. Its position is directly behind the entrance of the shop, at a prominent spot in the atrium where many period details of the shop’s previous incarnation as a cinema are preserved. The installation responds to this situation in both shape and materialization. On the inside, the concave surfaces of the panels turn into the backrest of the seating elements that are integrated at the bottom of the structure. The panels of the installation partly veil the occupants from their busy surroundings, while at the same time putting them at the epicenter of the Zara store.

Project Credits
Architects
Pati Blau
next project

Pati Blau

Private Houses
Valencia, Spain - Build completed in 2020
View Project