Jetton Park Pavilion Renovation

Jetton Park Pavilion Renovation

Architect
C Design
Location
Cornelius, NC, USA | View Map
Project Year
2018
Category
Pavilions
Tim Buchman Photography

Jetton Park Pavilion Renovation

C Design as Architects

For this adaptive reuse project, an underutilized open-air bike storage barn was transformed into a multi-functional event space that has become an iconic building for Jetton Park. The primary goal of the conversion was to preserve and accentuate the rustic character of the original structure while providing the amenities and building systems of a contemporary public assembly space.

photo_credit Tim Buchman Photography
Tim Buchman Photography
photo_credit Tim Buchman Photography
Tim Buchman Photography

The challenge of enclosing the 2,500 sf pavilion was to upgrade the building envelope and provide heating and cooling for building while meeting current energy codes. This was carefully accomplished without sacrificing the warm, barn-like feel of the interior.

photo_credit Tim Buchman Photography
Tim Buchman Photography
photo_credit Tim Buchman Photography
Tim Buchman Photography

Since the grand opening, this revenue-generating facility, which overlooks scenic views of Lake Norman, has been consistently booked for weddings and community and business gatherings. The space includes a lobby, assembly space, toilet rooms and a food preparation space.

 

Material Used:
1. Facade cladding: Channel Rustic and Boad-Batten Lumber Siding, Buffalo Lumber Co
2. Flooring: Wood Flooring, Reclaimed Antique Oak, Architectural Systems Inc
3. Ceiling: High Performance Translucent Skylight, Fiberglass Sandwich Panel, Kalwall
4. Interior Lighting: Team Lighting

Project Credits
Architects
Product Spec Sheet

ElementBrand
High Performance Translucent Skylight, Fiberglass Sandwich PanelKalwall
Wood Flooring, Reclaimed Antique OakArchitectural Systems Inc.
Interior LightingTeam Lighting
Product Spec Sheet
High Performance Translucent Skylight, Fiberglass Sandwich Panel
by Kalwall
Wood Flooring, Reclaimed Antique Oak
Interior Lighting
Remodelling Of The Can Saurina Building
next project

Remodelling Of The Can Saurina Building

Exhibition Centres
Montornès del Vallès, Spain - Build completed in 2017
View Project