KILSYTH

FGR Architects as Architects

This luxury residence by FGR Architects positioned at the end of the cul-de-sac exposes the site to a curving frontage which is reflected in the building’s form. The dramatic curvature of the second floor extends to form a floating entry canopy. Expressive curves are brought into the entry sequence through the foyer, soft bowing double height entry showcasing a spectacular spiral staircase.

 

The round skylight at the crest of the entry foyer acts as a vertical axis leading you to the upper level of the residence.

 

Although the striking and clean forms of the frontage highlights the contemporary luxury of this home, the warm tones of travertine and open living creates a welcoming and calm atmosphere for its residents.

 

This story is available in multiple languages
Share or Add Kilsyth to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

Leuven Residence Addition
next project

Leuven Residence Addition

Private Houses
Leuven, Belgium - Build completed in 2015
View Project