LA BÒBILA SQUARE

LA BÒBILA SQUARE

Architect
Espinas i Tarrasó
Location
Rubí, Spain
Project Year
2010
Category
Parks/Gardens

LA BÒBILA SQUARE

Espinas i Tarrasó as Architects

This project modifies and regularises the territory converting it into a sloping surfaces sequence to allow the circulation and the formation of horizontal platforms. The new modelling of the territory develops the park into three platforms where the activities of the park happen (shaded areas with benches, playground and meeting areas) these platforms become scenic viewpoints. The other surfaces not only allow crossing the park but also they add colours and textures to the park as they are perceived as facades due to its slope. The maximum difference it is 8 meters and each platform is 3,5 meters high. They are connected through steps which allow a central route through the park.


Within this physical and programmatic context it looks optimum the insertion of a nursery that can enjoy from the environmental conditions of this big green area and can also generate flows inside the neighbourhood. This nursery will have its access at the lower level with a playground and a garden. (The nursery construction is not finished yet)

Share or Add LA BÒBILA SQUARE to your Collections
Project Credits
House in a warehouse
next project

House in a warehouse

Private Houses
Hawthorn East, Australia
View Project