La Zona Kawasaki

La Zona Kawasaki

Architect
Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Location
Kawasaki, Japan
Project Year
2006
Category
Shopping Centres

La Zona Kawasaki

Ricardo Bofill Taller de Arquitectura as Architects

The building is articulated around a semicircular plaza that acts as the pole of attraction for the inhabitants of the area (10 million people). The 4-storey building includes offices, a museum, a cultural centre, department stores, shops and cinemas. There is a supermarket at the first underground level. The parking is located at the second underground level. A semicircular exterior plaza becomes the pivotal space of junction. Visitors have direct acces to the mall through the metro station.


Client: Mitsui Gross area: 200,000 sqm

Share or Add La Zona Kawasaki to your Collections
UMAR
next project

UMAR

Exhibition Centres
Dübendorf, Switzerland - Build completed in 2018
View Project