Laia House

Laia House

Architect
CAVAA
Location
Barcelona, Spain
Project Year
2019
Category
Private Houses
Filippo Polli

Laia House

CAVAA as Architects

The project was born from the idea to link the different spaces of the house by means of a unifying element. This concept was materialized employing a suspended ceiling that communicated both ends of the apartment and overlaid the existing elements and the new intervention.

 

The apartment, slightly under fifty square meters, was originally subdivided into smaller rooms that configured a poorly lighted and ventilated space. The rooms were originally organized by a wide corridor that allowed both segregated and combined domestic activities.

 

In order to maintain the concept of the project that both understood the house as a sequence of rooms and a continuous space, the intervention minimized the use of partition walls and rather opted for a separation using with furniture, flooring textures and, sliding doors. Within this sequence of rooms the project enhanced a dual reading: on one hand a unitary level represented by the suspended ceiling, on the other, a segregated one by means of different flooring textures that subdivide the space.

Project team
Architects
Stonehenge Visitor Centre
next project

Stonehenge Visitor Centre

Exhibition Centres
United Kingdom - Build completed in 2013
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter