LBA

LBA

Architect
BLAARCHITETTURA
Location
Torino, Italy
Project Year
2019
Category
Private Houses
© beppegiardino

LBA

BLAARCHITETTURA as Architects

The intervention is a restoration of an attic in Turin, which final intention of the client was to obtain a unit for a B&B use. The project gives the op-portunity to create an environment that accommodate future tenants and at the same time gives a moment of relaxation and peace. The building structure in reinforced concrete becomes the central element. Close to it, a big window with spatial subdivision function, between the sleeping area and the living room, amplifies the spaces and allows a 360-degree view of the whole house.

 

A light.-green volume hides the bathroom and a technical volume. Thanks to the wide velux and the two new dormer windows, the environment is enriched with a light that was previously lacking. Hybridizing the existing structure, two metal beams are inserted at the place of the previous beams in reinforced concrete to increase the height from the ground and allow an easier passage. Distribution pipes of the heating further characterize the intervention, as thay freely move within the volume of the house.

 

Material Used :
1. VELUX - SKYLIGHT

This story is available in multiple languages
Share or Add LBA to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
SkylightVELUX Commercial
Product Spec Sheet
Skylight
Wood Studio House
next project

Wood Studio House

Private Houses
View Project