“Les Parellades” Kindergarten

“Les Parellades” Kindergarten

Architect
PichArchitects
Location
Sant Pere de Ribes, Spain | View Map
Project Year
2009
Category
Nurseries

“Les Parellades” Kindergarten

PichArchitects as Architects

The site is located in the city center of Sant Pere de Ribes. Its flat topography borders a national road. The building is oriented towards north-south and places the maximum of classrooms toward south. The services functional programs are organized in the est and west areas. The main access is on the eastern façade, through a porched waiting area that functions as well as reception and indoor playing space. All the classrooms have their own direct access to the exterior. The playgrounds which are oriented towards south work mainly as classroom extensions while the northern green area is used as a playground zone for the children. This classroom extension permits pedagogic spaces such as an urban garden. An industrialized constructive system shapes the inner volume and four vaults suspended by large beams permit to identify the interior space and give singularity to the nursery school. A set of transfused and transparent materials, as well as constructive systems that integrate vegetation, form the exterior façade.


Group directors: Xavier Milanes, Angel Sendarrubias, Pau Casaldaliga.

Product Spec Sheet

ElementBrand
InstallationsAVANT
RoofDanosa
MeasurementsGPCAT
PREFABRICATED STRUCTUREHorimpresa
Product Spec Sheet
Installations
by AVANT
Roof
by Danosa
Measurements
by GPCAT
PREFABRICATED STRUCTURE
Petite Maison
next project

Petite Maison

Housing
Normandie - Build completed in 2018
View Project