Library
Ruy Teixeira

Located in São Paulo, the library was designed in an existing space attached to the main house. The place, plus the program inspired us to create a working and reading space, a refuge, with a double right foot and a short stretch with a simple right right foot, guided us to create wood panels cvered in straw in a room solely white.


Glass Shelfs are supported by the same strcture of the panels. The doors are the wooden panels themselves, however, they are comouflaged in a way that doesn't lose it's continuity. We believe this continuity helps create a space of isolation and instrospection. In this way, the feeling of isolation from the outside world is steep.


The library has a natuaral light through openings in the space with double right foot. The artificial light that is integrated with the panels also back-lit.Has an automated remote control system that allows the creation of several scenarios: For reading, work, etc...


The furniture was developed by us exclusively for the library, as the magazine support, drawer and table. We also chose pieces by designers such as Giulio Cappellini, Front Design, Werner Aisslinger and works by the artist Anish Kapoor which fir perfectly into the project. 

Share or Add Library to your Collections
Product Spec Sheet

ElementBrand
MarbleGaleria della Pietra
LightingLa Lampe
FinishesVidros Queiroz
Product Spec Sheet
Lighting
Finishes
Residence DHK
next project

Residence DHK

Hospitals
Kortrijk, Belgium - Build completed in 2019
View Project