Lingang Machinery Park Headquarters

Lingang Machinery Park Headquarters

Architect
Yushe Design Company
Location
Lingang Economic Development zone, Yibin City, Sichuan Province, China | View Map
Project Year
2016
Category
Offices
Hu Yijie

Lingang Machinery Park Headquarters

Yushe Design Company as Architects

The headquarter office of Machinery Park is located at Lingang economic development zone. The six-floor building has a total area of 12000 square meters. It embraces the entrance square by its curve layout and expanding shape. With the curtain wall system it creates an image of simplicity and decency. Light pours in to bring a delicate and comfortable working atmosphere.

 

We try to present the building with a special form by light and space. The design is  inspired by the curve between bright and dark sides of dawn, and fascinated by the power of light to sculpture the form.

 

The building embodies an open attitude of the company. The curve form stands still while the light is fluent, which makes the building an existence as an abstract change and an experience of variation. As Yi Gen says: stop when needed and act also when needed. Either stop or act at the right time thus we have bright future.

 

Light is a transparent media, curve is an expression of form, and building is a massive subject. We try to connect all of them.

 

The ground floor is lifted 2 meters higher to emphasis the vertical scale of the building. It is connected with entrance square by grass slopes to create different layers of site experience. The outline of both ground and top floors are offset to bring two corridors of grey space, which encourages communication and increases interestingness of space. The façade is enriched to form a classic ‘three-segment’ proportion.

 

We tend to feel the interior space by its exterior form, either as a spectator or an insider. The basic design language is limited to the very simplicity and delicacy.

 

Form focuses on the core issue of layout and function, while materials are supposed to reflect the characteristic of the building.

 

Stone is a natural material with both slight differences and integrality of each piece. It creates the main theme of the building with a decent image as a headquarter office.

 

The light has its various moods on either sunny or cloudy days, either at dawn or dusk. A large area of glass curtain wall and horizontal aluminum louvers are used to filter the light to bring romance to the rational building with light and shadow.

 

Material Used:

1. Glass – Aluminum - Steel — Facade

2. Stone — Main Structure

Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More