Lloft
Orazio Pugliese

Lloft

Arbau studio as Architects

The loft is located in a former warehouse, in the recently renovated industrial area of Mestre. The original space, a long and high compartment illuminated only from above, was divided by mezzanines suspended on the open space of the ground floor. The heart of the accommodation is the central double-height area facing all the spaces, as in a sort of visible section of the house.

photo_credit Orazio Pugliese
Orazio Pugliese
photo_credit Orazio Pugliese
Orazio Pugliese

Few materials related to the structure, x-lam panels, steel and concrete beams, design an internal landscape and a non-conventional fluid living space.

photo_credit Orazio Pugliese
Orazio Pugliese
photo_credit Orazio Pugliese
Orazio Pugliese

The kitchen, the bench and the chimney, made by concrete as well as the ground floor pavement, shape the basement of the long space, while the wood panels and the glass inner windows shape the suspended volumes.

Caption

Material Used:
1. Flooring: concrete, wood
2. Doors: wood
3. Interior lighting: Sampei, Davide Groppi
4. Interior furniture: Concrete (kitchen), wood - Custom furniture; Panton chairs

Share or Add Lloft to your Collections
Project Credits
Architects
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
Interior lightingDavide Groppi srl
ChairVitra.
Product Spec Sheet
Interior lighting
Chair
Sibling Spice
next project

Sibling Spice

Restaurants
56-58 Koornang Road, Carnegie VIC, Australia - Build completed in 2017
View Project