Marsden Park Amenities

Marsden Park Amenities

Architect
CHROFI
Location
Marsden Park, NSW, Australia | View Map
Project Year
2019
Category
Pavilions
Clinton Weaver

Marsden Park Amenities

CHROFI as Architects

The Marsden Park Pavilion provides change rooms for sports teams, a small kiosk and public toilet facilities for a new suburban community in Marsden Park. The Pavilion serves as an anchor point for a new community, supporting active outdoor play for families and creating a distinct and memorable place to meet. 


The gentle curve of the pavilion embraces the sports oval, setting its radial grid. Undulating concrete walls enclose circular spaces that are open to the air yet protected from the wind, rain and sun by a sweeping fibreglass roof with generous overhangs. A vibrant yellow mesh is draped from the vaulted steel structure, allowing the daylight to filter through while imparting an element of joy and delight.


The Pavilion is an intentionally raw structure that seeks to be direct and straightforward in its tectonic expression yet ephemeral and playful in its spatial character. It is a structure that aims to embody a civic sensibility and contribute to a sense of shared community pride, laying the groundwork for a new local identity and sense of place.

 

Material Used :
1. Fleetwood Urban - Stainless Steel Rivets
2. Fleetwood Urban - Perforated panels - galvanised steel
3. Fleetwood Urban - Perforated panels fixings - galvanised
4. Kaynemail - Soffit Mesh - polycarbonate material
5. Kaynemail - Meshclips - polycarbonate
6. Kaynemail - Mounting tracks - aluminium

This story is available in multiple languages
Share or Add Marsden Park Amenities to your Collections
Project Credits
Architects
Collaboration
Landscape Architects
Collaboration
Collaboration
Product Spec Sheet

ElementBrand
SoffitMesh - polycarbonate material, Meshclips - polycarbonate, Mounting tracks - aluminiumKaynemaile Ltd
Stainless Steel Rivets;Perforated panels - galvanised steel; Perforated panels fixings - galvanisedFleetwood Urban
Product Spec Sheet
SoffitMesh - polycarbonate material, Meshclips - polycarbonate, Mounting tracks - aluminium
Stainless Steel Rivets;Perforated panels - galvanised steel; Perforated panels fixings - galvanised
Ango Home Studio
next project

Ango Home Studio

Residential Landscape
8 Phahonyothin Road, Samsen Nai, Phaya Thai, Bangkok, Thailand - Build completed in 2019
View Project