McKinsey Doha

McKinsey Doha

Architect
Roar (formerly Pallavi Dean Interiors)
Location
Doha, Qatar | View Map
Project Year
2020
Category
Offices
Dow Photography
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
ManufacturersPEDRALI
LightsDe Vorm
Monitor armsHUMANSCALE
Workstations and meeting tables,Meeting chairsAhrend
ManufacturersDEBERENN
ReceptionHAY

Product Spec Sheet
Manufacturers
Monitor arms
Workstations and meeting tables,Meeting chairs
by Ahrend
Manufacturers
Reception
by HAY

McKinsey Doha

Roar (formerly Pallavi Dean Interiors) as Architects

McKinsey & Company, the global management consulting firm, has moved into its new office in Doha, designed by Dubai-based interior design studio Roar. 

  

The space is home to 55 McKinsey staff across 7750 sq ft. The design is anchored on three pillars: the culture of the country, health & wellness, and Digital McKinsey. 

 

Promoting health and wellness was central to the design brief. To bring this idea to life, Roar created a range of feature including walk-and-work desks with treadmills; sit-stand desks; and a TRX stretch-and-strength zone. Designers maximised the flow of natural light, and embraced the principles of biophilia with plants and greenery throughout. Every workstation is  sit stand and in addition to this there are dedicated high working tables and stand-up meeting rooms.. There’s also a dedicated space for nursing mothers, and relaxed café-style seating for informal gatherings and solo work. The space is broken down into zones that are identified by muted colors ( teal green, sky blue and salmon tones) 

 

Other digital features include a dedicated video conference room, while all workstations and meeting rooms are enabled to support a range of technology solutions. 

 

For the third pillar, McKinsey Partner Samvit Kanoria explained: “The way we interpreted McKinsey Digital was embedded – in the way we work, and the way we collaborate.” 

  

Designer Pallavi Dean revealed how this was achieved in practice: “Design and technology worked hand-in-glove on this one. We started with a big statement the minute you walk into the office – a giant digital wall that can play a variety of roles, from news and data visualisation, to giving guests a warm, personal welcome.” 

  

Other digital features include a dedicated video conference room, while all workstations and meeting rooms are enabled to support a range of technology solutions. 

  

McKinsey Partner Samvit Kanoria concluded: “We really believe that ultimately,  our new space will contribute to enabling an enjoyable and fulfilling experience for our colleagues in Doha, and that is super exciting for us.’’ 

Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More