mVentures’BCN office

mVentures’BCN office

Offices
Barcelona, Spain
www.xavitorrent.com

mVentures’BCN office

Dear Design as Designers

Located in the emblematic “Palau de Mar – Tech City” building in Barcelona, mVenturesBCN office is a workspace for the emerging and early-stage startup companies.


The intention of the project was to create a flexible and dynamic place for innovators and entrepreneurs that encourages social interactions between startup teams and increases creative thinking and collaboration. To reach this goal, diverse mix of environments were designed to suit collaboration, socialising, business needs and privacy when needed.


Dear Design studio created a variety of spaces — entrance/lounge area, presentation space, open office, and closed meeting rooms - organised around the central amenity area, which is lined in pine wood and can be hidden by closing the volume with hinged, tilted and sliding doors. The design supports a highly dynamic working environment and offers open offices, semi-private discussion areas, lounge areas and private meeting rooms, calibrated for both private and collaborative activity.


In order to guarantee the highest flexibility, the open office space has been equipped with a single type of furniture. This easy-to-move and versatile piece is made out of white lacquered steel and designed so that it can host elements for different uses. By moving this furniture, the distribution of the zones can be varied, depending on the type of activity be- ing carried out.


A light colour palette was decided for all interior surfaces with the incorporation of two intense colours: light blue-green as mVenturesBcn corporate colour and maroon as a warm touch. The texture and colour of natural pine wood have also a strong presence on the project for the creation of a warm environment. The honeycomb cellular polycarbonate sheet is used as a translucent visual separator that allows light to pass through and permits to glimpse the people's silhouettes. In the most heavily occupied areas, such as the open office area, plants have been included to give a cosier atmosphere, given the high volume of working hours. Additionally, several art and graphics installations animate the overall space.

Project team
Designers
Foundation for Polish Science Headquarters
next project

Foundation for Polish Science Headquarters

Offices
Warsaw, Poland - Build completed in 2014
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter