Specifier · Let manufacturers think along with the materialization of your project
Pernod Ricard

Pernod Ricard

Architect
The Bold Collective
Location
Tower 1 Barangaroo, Sydney, Australia | View Map
Project Year
2016
Category
Offices
Andrew Worssam
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
METAL MESH WOVEN WIRE MESH – BRASSSEFAR
Base build tile, Human Nature PlanksInterface
LAMINATE - Formica Gloss FinishFormica Group
LAMINATEAbet Laminati
UPHOLSTERYAt Work* with Camira
CORKCarpet Capers

Product Spec Sheet
METAL MESH WOVEN WIRE MESH – BRASS
by SEFAR
Base build tile, Human Nature Planks
LAMINATE - Formica Gloss Finish
LAMINATE
UPHOLSTERY
CORK

Pernod Ricard

The Bold Collective as Architects

We were delighted to be awarded the Pernod Ricard project in late 2016 and the opportunity to design a workplace within the new Barangaroo precinct. Pernod Ricard were making the transition from a disjointed office in North Ryde to a spacious 2500m2 in Level 43, Tower 1 Barangaroo.


The brief was to reflect the premium nature of their brands through a level of sophistication of finishes and refined detailing. A large strategy piece created the roadmap to the new way of working with an agile, neighbourhood approach adopted. Consequently we designed a variety of work settings from collaborative lounges to high benches, innovation zone, huddle spaces, quiet working, enclosed meeting spaces, wine tasting lab and formal boardroom.


Pernod Ricard’s tagline ‘Moments of Conviviality’ was translated into the new environment  by ensuring that all spaces were inviting and softened through an abundance of vines and plush upholsteries. A celebration of their varied brands was realised through environmental graphics and bespoke joinery display areas for bottles of wine and spirits. The outcome is a flexible, connected and collaborative environment that drives innovation through great planning, design and technology.

Share or Add Pernod Ricard to your Collections
Project Credits
Teca House
next project

Teca House

Private Houses
Biella, Italy - Build completed in 2020
View Project