Precita Park Residence

Precita Park Residence

Architect
Studio Sarah Willmer
Location
San Francisco, CA, USA | View Map
Project Year
2017
Category
Private Houses
Jasper Sanidad
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Raw ConcreteCaesarstone
BacksplashNEOLITH by TheSize
Engineered Hardwood FloorProvenza
Old Word-Fossil Stone, Fango sand
Floor tileAtlas Concorde
Evolve
PaintBenjamin Moore
Doors-Ext. Windows + DoorsBonelli Windows

Product Spec Sheet
Raw Concrete
Engineered Hardwood Floor
Old Word-Fossil Stone, Fango sand by Provenza
Floor tile
Evolve by Atlas Concorde
Paint
Doors-Ext. Windows + Doors

Precita Park Residence

Studio Sarah Willmer as Architects

Seeking to expand beyond their one-bedroom condo in downtown San Francisco the couple of this home wanted to live in a single-family home with a backyard (for their future dog) within walking distance to cafes, parks and restaurants. The Precita Park home offered this as well as great bones with good natural light.

                                                      

The project embraces the vernacular details of Edwardian San Francisco with a modern sensibility of open space and inside/outside connection. The house was built in 1917 and the renovation completed 100 years later in 2017. A modern bedroom and bath were added at the garden level and the top floor expanded to create a great room and kitchen open to the deck. The existing parlor rooms were lovingly refurbished while the entry stair was rebuilt with new board and batten paneling referencing the past with a glass panel keeping the stair open and decidedly modern.

 

Materials used:

  1. Provenza Floors-Engineered Hardwood Floor – Old Word-Fossil Stone
  2. Bonelli Windows + Doors-Ext. Windows + Doors
  3. Benjamin Moore-Paint – low V.O.C
  4. Bruce Gordon Millwork-Custom Cabinetry – Walnut venner w/ Nevamar plastic laminate drawer face
  5. Provenza-Wall tile - Re-use - Fango sand
  6. Atlas Concorde-Floor tile – Evolve - Concrete
  7. Neolith-Backsplash – Estatuario E01
  8. CaeserStone-Countertop – Raw Concrete
This story is available in multiple languages
Share or Add Precita Park Residence to your Collections
The Lumen
next project

The Lumen

Offices
Newcastle upon Tyne, UK - Build completed in 2020
View Project