Prospine Clinic
Marcelo Donadussi
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
ManufacturersSuvinil
ManufacturersArtlux
ManufacturersBalbueno Tapetes
ManufacturersBerneck
ManufacturersConsul
Manufacturersdocol

Product Spec Sheet
Manufacturers
by Suvinil
Manufacturers
by Artlux
Manufacturers
Manufacturers
by Berneck
Manufacturers
by Consul
Manufacturers
by docol

Consultório Prospine

URBANODE Arquitetura as Architects

The project's program was simple: the main room (table, stretcher and small exercise area) and a waiting room. The client wanted the office to have good sound insulation, so we needed to have both rooms compartmentalized. We lengthened the waiting room from the entrance until we reached the limit for the forecast of a receptionist's table. As the remaining main space was in an 'L' shape, we curved the dividing wall, opening up the room, receiving more natural light and making it more functional for circulation. The client did not want to use plasterboard lining in the main room, so we proposed that the curved wall follow the lines of the ribbed slab, a detail that added richness to the project.

photo_credit Marcelo Donadussi
Marcelo Donadussi
photo_credit Marcelo Donadussi
Marcelo Donadussi
photo_credit Marcelo Donadussi
Marcelo Donadussi

Another important constraint was the need for a washbasin in the service room. As we don't have a subfloor to make significant modifications, we attached the lavatory closest to the building's sewerage and used the reception furniture to camouflage the facilities. This piece of furniture is also curved, as the existing wall + plaster addition would make it very deep. The angular opening makes it more functional and welcomes the patient who directs to the reception chairs. The blue color was used to make the waiting environment more comfortable and to make the volume, seen from the main room, as an internal attachment under the ribbed slab.

photo_credit Marcelo Donadussi
Marcelo Donadussi
Caption
Caption
This story is available in multiple languages
Share or Add Prospine Clinic to your Collections
Project Credits
Espace Pierre Tallagrand in Dole (FRANCE)
next project

Espace Pierre Tallagrand in Dole (FRANCE)

Information Centres
Dole, France - Build completed in 2018
View Project