Provenza House

nds - noise design studio as Architects

The Provenza house is for a family of 4 or 5 members with 192 m2 of total construction. The concept of the house was to create a space where the user being inside the house felt that they were also on the outside because of this was created an open interior garden  which ends with an apparent concrete wall and framed with the steel beams giving a feeling of an industrial style for the materials crushed. This garden can be enjoyed in most of the house as it created a communication bridge between the bedrooms that is directly related to the garden. The house is composed of two levels in which the ground floor has public areas which are living room, kitchen, dining room, laundry area, ½ bathroom, a small study, interior terrace and terrace in the back. The dining area has a double height generating a pleasant space for the user who also has the view of the interior garden. In the first floor there are 2 secondary bedrooms that have closet and a small balcony facing the back terrace creating a direct contact between interior and exterior. The master bedroom has a bathroom-dressing room and a small balcony that overlooks the main facade. The main facade is marked by a brick wall that is set at 45 ° which generates a different and dynamic aspect to the façade. Besides that it is integrated with the cantilevers of the general morphology of the house.


Share or Add Provenza House to your Collections
Project Credits
AIKYA
next project

AIKYA

Private Houses
#124, 2nd cross, BEML 3rd Stage, RR Nagar, Bengaluru, Karnataka, India - Build completed in 2019
View Project