PS Square

PS Square

Architect
VA Studio
Location
Penafiel, Portugal | View Map
Project Year
2009
Category
Memorials
Alberto Plácido

PS square (1st prize competition by invitation)

VA Studio as Architects

The project attempts to exploit the full potential as an ensemble consisting of some very particular historical, social and spatial assets. Hence the choice of a solid material, which makes the analogy with the old dirt floor, composed of cobble with aggregated epoxy. The bridge deck of Gamuz has been restored to its original shape, recovering its memory. A ramp fit to the staircase of the Monastery was introduced, which will provide a more comfortable access to the elderly and wheelchair users. The reorganization and creation of new support facilities such as toilets, kiosk and bar, consisting of prefabricated modules that fit into the space in strategic locations, which together with the furniture form a spatial composition, framed and adjusted to the social and spatial experiences of the location.

Share or Add PS Square to your Collections
Project Credits
Architects
Product Spec Sheet

Boiler House Libčice nad Vltavou
next project

Boiler House Libčice nad Vltavou

Cultural Centres
Areál Šroubáren 860, 252 66 Libčice nad Vltavou - Build completed in 2017
View Project