Riverside Blvd Penthouse

Riverside Blvd Penthouse

Designer
Ward 5 Design
Location
New York, NY, USA | View Map
Project Year
2020
Category
Private Houses
Pixy Lau

Riverside Blvd Penthouse

Ward 5 Design as Designers

This four-bedroom, five-bathroom residence showcases a distinctive modern mix of color and texture.

 

When a family of five decided to make a last minute move from the suburbs to the city, they purchased a 3,000 square foot penthouse apartment that had to be designed and furnished in two weeks' time. Yes, two weeks.

 

The space had floor to ceiling windows and an open floor plan but was far from the family's aesthetic in terms of style. Ward 5 Design worked with some of the apartments existing elements such as exposed brick and rustic beams, while designing a modern interior.

 

By pairing an assortment of surface materials, such as grasscloth and cork wallpapers, brick veneer, and wood beams, the four-bedroom, five-bathroom residence showcases a distinctive modern mix of color and texture.

 

The common areas can all be seen from one another therefore accent colors of ochre and eggplant were used to complement each other’s boldness. Custom-made sofas were made for both living spaces, one of which keeps consistent with light neutrals, and the other made of stark black velvet and leather. Mixed metallics were also used in the entry and hallways to create a bold luxury look, even in the smallest of spaces.

 

The master bedroom follows a modern Oriental theme of greens and yellows. Yellow slipper chairs and palm bedding work in tandem with the green and gold artwork. This room is simple, yet elegant, without overcomplicating the space.

 

The kitchen, which had to stay true to its original layout, needed some minor enhancements to reach its full potential. Through a coat of dark grey paint, change in furnishings, and new light fixtures, this kitchen was transformed into the stylish transitional space it was meant to be.

 

With a separate bedroom for each of their three children, all of whom are teenagers, every room was curated to reflect their individual tastes. The first, a boys room with a large iron loft bed, was decorated with a modern flare; the pops of primary colors atop the black and white furnishings created a sophisticated, yet playful look.

 

After a major redecorating, this apartment is now the Manhattan sanctuary this family needed to make a seamless transition into the big city.

Project Credits
Concrete Blonde
next project

Concrete Blonde

Private Houses
Sydney NSW, Australia - Build completed in 2019
View Project