RT House

RT House

Architect
A2OFFICE
Location
Porto, Portugal
Category
Private Houses
© AL.MA Fotografia | Alexandra Marques

RT House

A2OFFICE as Architects

Title: RT HOUSE


Year: 2014 - 2016 Location: : Porto, Portugal


A2OFFICE® team: Architect: Alberto Dias Ribeiro Colaboration (Previous Study phase): Ana Fareleira


Process Management: AZU – Mediação Imobiliária General Contractor: José Sousa Construções, Lda State: Built Photography: © AL.MA Fotografia | Alexandra Marques


PROJECT DESCRIPTION


This project involved the rehabilitation of a house located in the center of Porto, with basement, two floors, attic and a small patio. The lower floors are open space interconnected social areas, thus enhancing the interaction between the spaces and spreading natural light. On the top floor, were implanted 2 bedrooms. All floors are connected by a new staircase that connects the spaces from the front door to the attic. From the pre-existence it has kept the memory of a lantern that illumined the first floor. In this new skylight window arise 3 new windows that take advantage of natural light and forward it to other spaces in the attic. In terms of artificial lighting, it was decided to create an uplight and minimal system integrated in the elements of the house (walls, cabinets, ceilings) and thus, in a house with small dimensions, be achieved a hidden general lighting that makes highlight space without adding to it.

Share or Add RT House to your Collections
Project team
Architects
London Aquatics Centre
next project

London Aquatics Centre

Swimming Pools
Olympic Delivery Authority, United Kingdom - Build completed in 2014
View Project