S-Hilla Villa
TriệuChiến
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Aica PaintAica Kogyo Company
LightingCroLED
LightingSAT lighting
StoneVicostone
TilesVietceramics
Windows and Glass DoorsXingfa

Product Spec Sheet
Aica Paint
Lighting
by CroLED
Lighting
Stone
Tiles
Windows and Glass Doors
by Xingfa

S-Hilla Villa

Idee architects as Architects

S-Hill Villa is located on the hillside at Tuan Chau Island near the marina. The area is about 500 square meters, 20 meters width, stretching 25 meters with a view of 270 degrees, from the hill overlooking to the beautiful landscape of Ha Long Bay. One of the most beautiful wonder in Vietnam.

photo_credit TriệuChiến
TriệuChiến

The approachable direction is from the villa’s front at the highest place slopping to the sea. The characteristics here is rocky with this place is characterized by rocky hills with low bushes and gravels, different from the foothill place with larger trees. The house provides an opening space connecting an infinity swimming pool, six bedrooms, all spaces have nice view toward to the sea.

photo_credit TriệuChiến
TriệuChiến

From the top, the house looks like a range of four stacked blocks. These spaces between the blocks can be separated, connected or combined into the unity, able to close or open to enjoy the landscape and outside view.

photo_credit TriệuChiến
TriệuChiến

Instead of designing the house block go across the land, the architect presents an empty space throughout the entrance to the swimming pool providing a marvelous experience  with an infinity view lasting long more than 180 degrees across the swimming pool and seeing the beaty of Ha Long Bay from the large platform is lifted higher than around. The public space block is connected parallelly with this large courtyard, and the large door system is able to fully open towards to the swimming pool creating inside and outside spaces are mixed together making the entire 1st floor can be defined as “outdoor” and “veranda”. This emphasized the crib-outdoor relationship.

photo_credit TriệuChiến
TriệuChiến

The above entrance is stacked on the public block and connected to the staircase block are the master bedrooms, where have a perfect view to overlook the whole space from the house to the sea. From outside, this block looks like a heavy slate is arranged above the entrance space.

photo_credit TriệuChiến
TriệuChiến

The next staircase block with hollow at both ends allowing for an enjoyable journey with an amazing views on both sides. The other side is denser creating a cylinder to support the whole house. From the foothills can realize the strong presence of that shape such as a large stone block embedded in the land.

photo_credit TriệuChiến
TriệuChiến

The base of the building was built by local stone allowing the house harmonizes with vegetational cover and around gravel. The vegetational cover is selected similar with the original landscape.

photo_credit TriệuChiến
TriệuChiến

The infinity pool is located on a platform higher than the below block, allowing swimmers to have a view directly to the sky and sea. 


Caption
Caption
Caption

Material Used:
1. Aica Kogyo: Aica Paint
2. Bunka: Door
3. Xingfa: Windows and Glass Doors
4. SAT/Croled: Lighting
5. Vicostone: Stone
6. Vietceramics: Tiles
7. Klee Home Décor: Fabric

Featured Projects
Latest Products
News
Immersive Golong Wormhole visually represents the transformative nature of a beauty and wellness brand
25 May 2022 News
Immersive Golong Wormhole visually represents the transformative nature of a beauty and wellness brand

In Hangzhou, China, the Golong Wormhole by PINES ARCH is an experimental space for events and exhibi... More

Villa RS by JUMA Architects employs charred wooden cladding and horizontally oriented planes to blend with the Belgian landscape
25 May 2022 News
Villa RS by JUMA Architects employs charred wooden cladding and horizontally oriented planes to blend with the Belgian landscape

In the Flemish Ardennses, Villa RS by JUMA Architects is situated in a picturesque landscape with ch... More

Kindergarten for Llubi expresses in built form two converging patterns from its landscape context
24 May 2022 News
Kindergarten for Llubi expresses in built form two converging patterns from its landscape context

In the small Mallorca town of Llubi, this new kindergarten by Aixopluc Architects is located on a pe... More

25 best architecture firms in Mexico City
23 May 2022 News
25 best architecture firms in Mexico City

Mexico City is home to a number of outstanding, epoch-defining architectural firms. Its contemporary... More

New Singer Museum wing by Bedaux de Brouwer Architecten offers a balanced experience of art, architecture and garden
22 May 2022 News
New Singer Museum wing by Bedaux de Brouwer Architecten offers a balanced experience of art, architecture and garden

In Tilburg, NL, the new Nardinc wing of the Singer Museum by Bedaux de Brouwer Architecten houses th... More

Al Naseej Factory: A woven architecture that celebrates local craftspeople
22 May 2022 News
Al Naseej Factory: A woven architecture that celebrates local craftspeople

Located in Bani Jamrah, Bahrain, the Al Naseej Factory by Leopold Banchini is a textile weaving faci... More

Merk X revitalizes Amsterdam Zoo natural history building that was closed for 75 years
20 May 2022 News
Merk X revitalizes Amsterdam Zoo natural history building that was closed for 75 years

The neoclassical building was built between 1850 and 1855 to a design by Johannes van Maurik as a na... More

82,000 unique, hand-crafted tiles clad the new extension to Museum Arnhem by Benthem Crouwel Architects
20 May 2022 News
82,000 unique, hand-crafted tiles clad the new extension to Museum Arnhem by Benthem Crouwel Architects

In addition to restoring the original Museum Arnhem building, complete with characteristic historic... More