Specifier · Save time: Make one inquiry to multiple manufacturers.
School by a School

School by a School

Architect
Studio Nauta

De Zwarte Hond
Location
Leeuwarden, The Netherlands | View Map
Project Year
2020
Category
Secondary Schools
JORDI HUISMAN

School by a School

Studio Nauta as Architects

In a new integrated child centre in Leeuwarden, primary school Prins Constantijn and children’s day care centre Sinne come together under one roof.

The project consists of adapting and expanding an existing school building to meet contemporary requirements, fit to house over 200 children throughout the day.Blending existing physical qualities with progressive pedagogical principles, the new building is organised around a number of learning clusters, with spaces for cooperation, play, concentration and peace. Concrete bands mark the volume's edges and openings, with daylight falling deep into the building through its atrium and a palette of natural woods and hand formed masonry used throughout.

The renewal of this locally important building looks to establish the new children’s centre at the heart of its local community.

 

Material Used:
1. Facade cladding: Brick, Steen010, Prefab Concrete by Hurks Beton
2. Flooring: Marmoleum by Tarkett
3. Doors: Iroko wood by Dijkstra Draisma
4. Windows: Iroko wood by Dijkstra Draisma
5. Roofing: Bitumen
6. Interior lighting: SLV light tubes
7. Interior furniture: x (not part of our commission)

This story is available in multiple languages
Share or Add School by a School to your Collections
Product Spec Sheet

ElementBrand
FlooringTarkett Ltd
Prefab ConcreteHurks Prefabbeton BV
Interior lighting - Light tubesSLV
Facade claddingSteen010
Product Spec Sheet
Flooring
Prefab Concrete
Interior lighting - Light tubes
by SLV
Facade cladding
Block722 Studio
next project

Block722 Studio

Offices
Athens, Greece - Build completed in 2020
View Project