Security Sat

Security Sat

Architect
OARQUITECTOS
Location
Santiago, Chile
Project Year
2015
Category
Offices
Rodrigo Opazo
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
ManufacturersMagis spaSpun
ManufacturersInterface
ManufacturersCORIAN® Design
Aluminum planksAlucobond
Work statios and chairsFursys Inc.
ManufacturersShaw Contract

Product Spec Sheet
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers
Aluminum planks
Work statios and chairs
Manufacturers

Security Sat

OARQUITECTOS as Architects

OARQUITECTOS has designed the new offices of Security Sat located in Santiago, Chile. In the search of the state of the art as a technology and security company, Security Sat challenged OARQUITECTOS to create a new office space to fulfill their needs regarding an environment that evolves rapidly. Their problem was not only their relationship with new clients in a faster world, but also the internal culture of the company that was sleeping in the past. We created a network of spaces full of character and with a unique story to tell, each one of them. Related to each other from different circulations, avoiding this way a flat and boring office space. We were asked to increase creativity and to make employees understand office space as a game or story. A space that takes users to from “work” to a “Ride”. The spaces are connected by colors, heights, materials and transparencies. Relating areas such as work areas, cool down, conversation, technology, food and play. We look forward to transform routine into fun. Cool down areas with wicker hanging seats, wood veneer finishes, colored playrooms and state of the art technology facilities. Acoustics panels and ceilings were used throughout, as well as design furniture and colored carpets.

 

Since most of the area is underground we worked intensively into rescue and use natural light. Several “out of the desk” areas were created to improve creativity, production and development. A glass bridge connects the office area through a building void. Graphics throughout the space keep a “conversation” with the user from the bathroom to the most open areas. This made a huge emotional change and the way people look now and their “workplace”. This is how we created “work” a place where is fun to be and that celebrates creativity to do things better.

 

Material Used:

1. Corian Reception desks

2. Shaw Carpets

3. Interface Carpets

4. Alucobond aluminum planks

5. Fursys work statios and chairs

6. Seguis soft seating 7. Sidiz soft seating

7. Local wood panels and veneers

8. Lamp Lighting

This story is available in multiple languages
Share or Add Security Sat to your Collections
Project Credits
Architects
Products used in this project
Aspire Tower
next project

Aspire Tower

Individual Buildings
Doha, Qatar
View Project