Setbacks

Setbacks

Architect
Messner Architects
Location
Collalbo, Italy
Project Year
2016
Category
Parks/Gardens
messnerarchitects.com

Setbacks - a wall

Messner Architects as Architects

In order to even out the sloping ground of a plot a new wall is added on top of an existing stone wall. The new piece of wall is made of concrete and deliberately stands in contrast to the existing stone wall.Vertical wooden form boards leave their tipical mark on the concrete surface. Parts of the new wall fold out and develop setbacks, allowing plants to grow inside the gaps. The green spaces interrupt the austerity of the construction contributing to a playful yet restrained appearence.

Share or Add Setbacks to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

LVS.house
next project

LVS.house

Private Houses
Tân Bình, Sài Gòn, Vietnam - Build completed in 2020
View Project