Street smart

Street smart

Location
Tel Aviv, Israel
Project Year
2018
Category
Offices
Amit Gosher

Street smart

Shlomit Zeldman as Interior Architects

 Nowadays there seems to be more openness towards different types of office designs. Research has shown that a well-designed working environment can significantly contribute towards employee efficiency. At times such as these, when the recruitment and retention of top talent is paramount to organizational success, a well-designed office is a great way to guarantee that your talent won't want to leave. interior designer Shlomit Zeldman has transformed the offices of TRUE, Advertising Agency, in Ramat-Hachayal, Tel Aviv.

 

Zeldman designed the offices in a way that reflects the agency’s unique working style and creative way of thinking.Stretching over 500 square meters, this graceful space was designed to suit the working processes and to enhance the collaboration between the various business divisions. The design creates an air of comfort throughout the working environment allowing privacy for all employees, whether they work independently or in a team, in a closed or open office space.

 

The urban and industrial styles have recently gained more and more popularity, with inspiration drawn from hotels, streets, and even basketball courts or playing fields. Zeldman combined these styles beautifully to inspire all the space users, whether employees or visitors.

 

The main entrance is designed to create an experience of ‘stepping into a different world’. A corridor stretches from the entrance and is designed as a transitional space from the ‘actual’ street to the office’s "street" aisle. Street signs and other captions blend with surrealist pictures all the way to the washrooms, which seem like an engine room taken right out of a submarine.

 

The lobby opens into a spacious sun balcony made from natural wood, and gives a sense of closeness to nature. The wall adjoining the staircase that leads to the offices is covered with wooden beams and plenty of transparent glass that exposes the view of the lobby and get a glimpse of the street.

 

The lighting in the lobby imitates street lighting and illuminates the graffiti, some of which was created by the employees. The green column and the asphalt flooring give the impression of a “different kind of street” - something familiar, yet unfamiliar, different and unique.

 

Developed in collaboration with the agency’s owners, Shlomit Zeldman also involved the employees themselves in the process of designing the new offices. Zeldman even encouraged them to express their creativity on the lobby level’s office walls, which are decorated with graffiti designed by the employees themselves.

 

The boardroom shaped as a capsule, seems detached from the ceiling, and is given special emphasis through upper lighting. This gives the impression that the room is almost a separate entity, cut off from the rest of the offices.

Project team
Interior Architects
TNT Headquarters
next project

TNT Headquarters

Offices
Hoofddorp, Netherlands - Build completed in 2011
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter