Swimming pool walls

Swimming pool walls

Architect
Collectif Parenthèse
Location
Montreuil, France | View Map
Project Year
2020
Category
Exhibitions

Pavilions
Fabien Salhen

Swimming pool walls in Pêches

Collectif Parenthèse as Architects

The development of the swimming pool forecourt of the Montreuil fishing walls is essential for the comfort of users in the face of long waiting times and the hot summer temperatures. The Collective Parenthèse offers an ephemeral installation lasting 5 years that meets the needs of visitors.

photo_credit Fabien Salhen
Fabien Salhen

Like a summer cloud, this suspended wooden structure brings refreshment by shading and misting the queue area. A forest of poles makes it possible to take up the efforts on the ground and to orient the users.

photo_credit Fabien Salhen
Fabien Salhen

In a logic of eco-design and reuse, the Collective Parenthèse used the structures of the Armada of Rouen in 2019. These refined and elegant wooden posts are made up of 4 cleats of Douglas, a resinous wood that combines excellent structural and aesthetic quality; assembled by a set of metal plates.

photo_credit Fabien Salhen
Fabien Salhen

The masts are distinguished by their compactness, solidity, versatility, aesthetics and ease of assembly. With a height varying from 5 to 6 meters, the stability was calculated by the TESS engineering workshop which developed the structural construction systems, provided the justification calculations and produced the graphic parts of the assemblies for the event of the Armada. The engineers have adapted this calculation note to the forecourt of the Montreuil swimming pool.

Caption
Caption
Caption

 

This story is available in multiple languages
Share or Add Swimming pool walls to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

Little Maggie
next project

Little Maggie

Private Houses
Melbourne VIC, Australia - Build completed in 2020
View Project