Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Porcelain TilesCotto d'Este
Blend Stone Collection
Aluminum System WindowsFilobe
FLE T/T
Facade CladdingSto Corp.
Stolit Lotusan 1.5
Kitchen FaucetGROHE
Oak Natural FlooringHardwood Floors
Kitchen FurnitureLivArt

Product Spec Sheet
Porcelain Tiles
Blend Stone Collection by Cotto d'Este
Aluminum System Windows
FLE T/T by Filobe
Facade Cladding
Stolit Lotusan 1.5 by Sto Corp.
Kitchen Faucet
by GROHE
Oak Natural Flooring
Kitchen Furniture
by LivArt

Teu-In House

Todot Architects and Partners as Architects

Hopyeong-dong, located at the southern foot of Cheonma-san Mountain in Namyangju, is a neighborhood where apartments are a dominant housing type since housing development. Mountains have been dissected with artificial lines and filled with houses. The old valley of the moutains has long been wiped out. At the peak of the dead end road, civil engineering construction is taking place fervently.

photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek
photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek
photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek

Coexsting from nature, not being isolated
The client is a couple with five children who lived in an apartment near the site. They said that they felt sorry for the children who were trying to adapt to the existing residential typology. 

The scenery of the village surrounded by mountain ranges is wide open in the sky and a south-facing view is possible between the houses. Initially, they planned a house on one parcel, but annexed two parcels for the building site in consideration of the number of family members.

photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek
photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek
photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek

Planning a House before the Land Takes a Shape.

A housing site that has just been created or is still being built has a series of undefined boundaries. We tried to place the house in the context of element that would not change in the uncertain situations. Since the site is not situated in a dese area that is sensitive to site boundaries, the house is placed to create gaps between the site boundary and the adjacent land. We raised the ground for an open view and studied the land so that the nature permeates through the open gap. 

photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek
photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek
photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek

Coexisting with Nature, not Isolated from It.

We imagined the daily life of the client’s family composed of the couple, the five children and even the cats. The apartment they used to live in is not small in size but in the typology, ten individuals’ lives were fragmented functionally while they became fatigued. Composition of apartments forced families to act and move in an orderly manner for “efficiency” and “harmony”. So people travel outside the apartments to relax.

photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek
photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek
photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek

“We wish our house was like a resort”

It was the clients’ wish. It’s not easy to go on a family trip when a family is big. The design objective was to create a home where they can relax and find peace of mind in their daily lives. In an apartment space where the family relations were dense, it is difficult to find an extra space. If the house is a spatial relation composed of physical and spiritual forms, the tensions between the family members are also contained in it. A relaxed space that releases a tense mind or atmosphere creates a gap and naturally enables the users to feel the change of time. The bedrooms of the family are positioned for a different views, sunlight, and sense of space, not in terms of efficient gross floor area or mere juxtaposition of rooms. The layout, therefore, resulted in an open (translated, “Teu-in” in Korean) structure, not closed space with wall structure, which allows the family to stay closer to the nature by blurring the boundary between the nature (outdoor) and indoor space.

photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek
photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek
photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek

Team:

Architects: Todot Architects & Partners

Photographer: Cheon Young Taek 

Caption
Caption
Caption

Materials Used:

Facade cladding: Stucco, Lotusan 1.5, STO
Flooring:
Hardwood Floor, Oak Natural, 
Windows:
Aluminum System Windows, FLE, Filobe
Interior lighting:
Pendant Lighting, Dot, Litan
Interior furniture:
Kitchen, Nouveau, Livart
Faucet:
Kitchen faucet, Eurosmart Cosmopolitan, Grohe
Tile:
Porcelain tile, Blend Stone, Cotto D’este

Caption
Caption
Caption

Read story in FrançaisItalianoPortuguês and Deutsch

Project Spotlight
Product Spotlight
News
Design of new CIA Conad HQ by tissellistudioarchitetti resists orthogonality and symmetry
21 Jun 2024 News
Design of new CIA Conad HQ by tissellistudioarchitetti resists orthogonality and symmetry

Italian architectural studio tissellistudioarchitetti has designed the Sidera building as a new head... More

Compelling design for Jadgal School by Daaz engages a rural Iranian village
21 Jun 2024 News
Compelling design for Jadgal School by Daaz engages a rural Iranian village

Located in Seyedbar-Jadgal village in Southern Iran, the Jadgal School by Daaz was commissioned afte... More

Dirk Peters, Cristiana Catino, Javier López and Monica Arango join Archello Awards 2024 jury
21 Jun 2024 Archello Awards
Dirk Peters, Cristiana Catino, Javier López and Monica Arango join Archello Awards 2024 jury

Dirk Peters, Cristiana Catino, Javier López and Monica Arango have been announced as Archello... More

UNStudio completes Munich residential building with versatile plug-in partition and furniture system
20 Jun 2024 News
UNStudio completes Munich residential building with versatile plug-in partition and furniture system

International architecture and design practice UNStudio has recently completed the “Van B&rdqu... More

ZAV Architects leverages the “grandmother’s” circular economy approach in design of Dr. Beski Science Foundation
19 Jun 2024 News
ZAV Architects leverages the “grandmother’s” circular economy approach in design of Dr. Beski Science Foundation

Iranian architectural office ZAV Architects features in Archello’s 25 best architecture firms... More

Hyperboloid Green Ark pavilion forms heart of Meise Botanic Garden greenhouse complex
19 Jun 2024 News
Hyperboloid Green Ark pavilion forms heart of Meise Botanic Garden greenhouse complex

Meise Botanic Garden, one of the world's largest botanical gardens, recently inaugurated the Green A... More

Six Bricolage Houses: An inventive model for urban renewal and housing design in Nantou, Shenzhen
18 Jun 2024 News
Six Bricolage Houses: An inventive model for urban renewal and housing design in Nantou, Shenzhen

ARCity Office embarked on a project that would establish a new typology of “bricolage architec... More

BYRÓ architekti’s charred wood-clad garden pavilion in Prague reimagines the mundane garden shed
17 Jun 2024 News
BYRÓ architekti’s charred wood-clad garden pavilion in Prague reimagines the mundane garden shed

Prague-based BYRÓ architekti has completed a small and contemporary charred wood-clad garden... More