The Dry Salon

DSEN as Architects

Situated in a crowded and cluttered neighborhood in the Eastern District of Taipei City, The Dry Salon is designed to offer an inviting experience that detaches customer from the hustle and bustle of everyday life. It’s a getaway place to take time off and enjoy an afternoon tea.

 

Working with a relatively reduced size of cafe, we aimed to maximize the sense of spaciousness by opening up the front wall and replacing the roof with glass to achieve a more open and airy feel to the indoor space.

 

The main entrance, framed by titanium plated stainless steel, is designed with setback in order to provide space for pedestrians. The arch facade welcomes the guest gently into the shop. To the right of the main entrance, a facade veils the outdoor machine units in a layer of rhythmic wood screen, creating a unique language enough to draw attention in the midst of many retailers and restaurants in the area.

 

The bar counter is curved and cladded with wood to enhance the softness of the space. Flooded with natural light, the interplay between the white plastered wall and dried flower decorations create a bright and warm atmosphere.

 

Matrial Used:

1. Far East Stainless Steel Co., LTD -Titanum Plated Stainless Steel

2. Seed Design - Lighting

3. KINOWN - Bar Counter Marble Tabletop - Thin Slab

Project team
Architects
Product Specifications
BrandCategoryProducts
Seed Design USASeed Design USALighting
khan shatyry entertainment centre
next project

khan shatyry entertainment centre

Auditoriums and Cultural Centres
Astana , Kazakhstan - Build completed in 2010
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter