The Super Collider Pavilion

The Super Collider Pavilion

Designer
Michael Jantzen
Category
Pavilions

The Super Collider Pavilion

Michael Jantzen as Designers

The Super Collider Pavilion is a conceptual proposal for a large public art project. It is intended to symbolically refer to an actual high energy particle accelerator such as the Large Hadron Collider built in Switzerland. In this proposal, visitors can climb the stairs and walk onto the circular path that leads to the symbolic collision of particles. This collision is represented by a large cluster of white tubes and black spheres, which represent the paths that the particles might have taken immediately after a collision. The entire structure would be made of steel.

Share or Add The Super Collider Pavilion to your Collections
Project Credits
Clippings
next project

Clippings

Offices
Shoreditch, London, UK - Build completed in 2019
View Project