TKN House
Guilherme Pucci

TKN House

OTP Arquitetura as Architects

Set in one of the highest levels in Campos do Jordão, the TKN residence was conceptedfacing the great view that the site offers from the top of the city. As an architectural design, the creation of a set of light and semi-buried monolithic volumes was adopted and its programmatic party arises from a request from customers to create two winter residences, fully functional and interconnected, one on the upper level for the couple and another on the inferior for their two sons.The house was implanted in the highest level of the site, a slope of 20 meters of height having its main accesses both for pedestrians and vehicles happening behind the upper level of the house, which borders the vegetation of Serra da Mantiqueira, originating in the region.In the upper room, a large structural balance advances over the view supported by metal “V” pillars with their wooden cover lose from the closings, seeking greater lightness of the structural elements.

photo_credit Guilherme Pucci
Guilherme Pucci

The kitchen and the dining room are integrated with the main room according to the lifestyle of the residents, transforming the environment into a family gathering area. The entire closure is made of glass with wooden brises to control the solar incidence.As the climate of the region is cold and humid, the whole house is turned to the west, seeking the afternoon sun and providing the view of the sunset. In the adjoining upper volume is located the master suite set back from the lower floor, creating a large porch for access and conviviality as the anteroom of the residence, being permeated by gardeners. On its lower floor a large veranda was designed under the cantilevered structure for the children's residence room, the two suites overlook the sunset and are interconnected through an exposed concrete pergola.

photo_credit Guilherme Pucci
Guilherme Pucci
photo_credit Guilherme Pucci
Guilherme Pucci
photo_credit Guilherme Pucci
Guilherme Pucci
Caption
Caption
Caption

Material Used :
1. Facade cladding: Concrete, wood
2. Flooring: Porcelain
3. Doors: Wood
4. Windows: Aluminum and glass
5. Roofing: Metallic roof
6. Interior lighting: Brilia
7. Interior furniture: Breton

Share or Add TKN House to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Interior furnitureBreton
Interior lightingBrilia
Product Spec Sheet
Interior furniture
by Breton
Interior lighting
by Brilia
Bar Basquiat
next project

Bar Basquiat

Bars
Javastraat 88-90, 1094 HM Amsterdam, Netherlands - Build completed in 2016
View Project