Tutor Institute Extension

Tutor Institute Extension

Location
Agias Lavras 97, Athina 111 41, Greece | View Map
Project Year
2015
Category
Universities
Ilias Agiostratitis

Tutor Institute Extension

DETAIL design - interior architecture & design as Penny Eleftheriou - Dimitra Papafilippou

The need of more classrooms to accommodate additional students, led to the creation of this extension project designed by Penny Eleftheriou and Dimitra Papafilippou, aka DETAIL design.


In the previous year, DETAIL design studio completed the design of the existing Tutor Institute. However, due to its full occupancy, an adjacent building was integrated as a new extension and a canopy that linked both spaces was constructed.

In the interior, planes of vertical colorful tubes, reminiscent of the former design concept mark the space and provide a choreography of movements in the communal areas.


All classrooms expand around a center- placed, red staircase and have a different opening treatment – in the ceiling or wall – creating various spatial experiences.

The visually weightless canopy extends on both sides of the former building and becomes the connection of the two sites.In the main court, the canopy’s structural frame is used as an unofficial place for sitting and socializing.


Material Used:

1. Benjamine Moore – Finish –Wall Paint

2. Pleziglas – Acrylicsheet – Building Material

3. Iguzzini – Directlighting

Project Credits
Penny Eleftheriou - Dimitra Papafilippou
Product Spec Sheet

ElementBrand
DirectlightingiGuzzini
Finish –Wall PaintBenjamin Moore
Product Spec Sheet
Directlighting
Finish –Wall Paint
House H
next project

House H

Private Houses
Tokyo, Japan - Build completed in 2018
View Project