V60House

V60House

Architect
WARchitect
Location
LaksiVibhavadi 60, Bangkok | View Map
Project Year
2020
Category
Private Houses
RungkitCharoenwat
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
BricksAPK DAWKOO (1988)
AP-1481
StoneCOTTO
M stone graphite
PaintTOA
Top guard
Aluminium frameMN Metall
YAKISUGITimber Charm

Product Spec Sheet
Bricks
AP-1481 by APK DAWKOO (1988)
Stone
M stone graphite by COTTO
Paint
Top guard by TOA
Aluminium frame
YAKISUGI

V60House

WARchitect as Architects

House's owners, both husband and wife are both aeroplane pilot, which is a career that takes long work periods in a very small area like cockpit. They all rarely have body movement or touching natural air when working, meanwhile each other's schedules don't match completely. To solve those problems, we thought of how to create spaces to enable them to took deep breaths of the fresh air and able to see each other every time they want.

 

This house located in a very good location with low level of air pollution in a far deep alleyway (soiVibhavadi 60) and far from main road, the place located on an inheritance land, surrounded by their relatives, allow this house to have plenty of spaces to plant trees around the house.

 

An area size of 200 square wah seems too big compare to owners’ required usable area, therefore, there is no need to design a house too compact. We separated house elements into 3 zones, e.g. Living area, bedroom, and guest area. Inserting spaces between these zones with green courtyard, results in meeting owners' needs mentioned above.

 

To optimize an architecture surface to touch the nature as much as possible, both from experiencing green view from their eyes, or from opening all glass folding doors to create natural ventilation, able to feel the fresh air.

 

All these three zones are not divided by interior partition wall, you have to walk from interior of one zone to exterior first, in order to lead dwellers to perceive a scent of nature among green courtyard before walking to other zones.

 

Furthermore, wherever you are in these three zones, you can see each other all the time, for example, when one of the owner brew a coffee in the living area, able to see another one appreciating collectibles in the bedroom, and simultaneously seeing his parents exercising in a swimming pool.

 

Material Used:

1. Cotto - M stone graphite

2. APK- AP-1481

3. MN Metal - Aluminium frame

4. Timber Charm-YAKISUGI

5. TOA - Top guard

This story is available in multiple languages
Share or Add V60House to your Collections
Project Credits
Architects
Bondi Junction House
next project

Bondi Junction House

Private Houses
Sydney, NSW, Australia - Build completed in 2019
View Project