View House

View House

Architect
ANX - Aaron Neubert Architects
Location
Los Angeles, CA, USA | View Map
Project Year
2017
Category
Private Houses
Brian Thomas Jones

View House

ANX - Aaron Neubert Architects as Architects

Situated at the confluence of two well traveled local streets, having a close adjacency to the constant drone of the 405 Freeway, and with captivating views of the Getty Center and the surrounding mountains, the design for this 3750 sf home places an emphasis on presenting the site’s distinct views, while also providing the desired visual and aural privacy.

photo_credit Brian Thomas Jones
Brian Thomas Jones
photo_credit Brian Thomas Jones
Brian Thomas Jones

The project is positioned on an ascending hillside property in the Bel-Air neighborhood of Los Angeles. A single floor of spatially contiguous living spaces – placed upon a partially subterranean garage and blanketed by a folded steel roof – subtly opens to the lush landscape. The roof’s height and shape is manipulated in response to the internal and external spatial and programmatic requirements of the project brief, as well as the specific solar exposures of the site.

photo_credit Brian Thomas Jones
Brian Thomas Jones
photo_credit Brian Thomas Jones
Brian Thomas Jones

A strategically positioned aperture carefully frames the Getty Center from the living room, a corner window connects the office to the garden, a slot window provides vistas from the master bedroom, a full height window allows the dining room to expand into the rear landscape, a picture window establishes a connection to the street from the kitchen, and numerous skylights throughout the home track the sun’s path throughout the day.

photo_credit Brian Thomas Jones
Brian Thomas Jones
photo_credit Brian Thomas Jones
Brian Thomas Jones
photo_credit Matt Ellis
Matt Ellis
Caption
Caption
Caption
Share or Add View House to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

La Casa Pura
next project

La Casa Pura

Private Houses
Laion, South Tyrol, Italy - Build completed in 2019
View Project