VIVO Digital Labs

VIVO Digital Labs

Architect
AT Arquitetura
Location
São Paulo, SP, Brazil | View Map
Project Year
2018
Category
Offices
Marcelo Donadussi
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Floor - VinilForbo Flooring Systems
CarpetInterface
CoatingsCORIAN® Design
Air conditioning systemArtecnica
SanitarywareDeca
Acoustics panelsIsover

Product Spec Sheet
Floor - Vinil
Carpet
Coatings
Air conditioning system
Sanitaryware
by Deca
Acoustics panels
by Isover

VIVO Digital Labs

AT Arquitetura as Architects

The relationships between work spaces, leisure and rest are increasingly indispensable in corporate environments. Thinking about the importance of creating functional environments, adapted to the agile processes, effective communication and high productivity, was launched an architectural project aimed at creative production in an inspiring environment to promote individual and collective development.

         

The coffee space, a meditation terrace, games, a place to practice yoga, mini-golf and arena for events are some of the environments of Vivo Digital Labs, a digital space of 1500m2 for employees of the company in São Paulo. The project supports connectivity, mobility and healthy and sustainable sharing, which impel the experimentation of new possibilities and the development of activities in any time and space.

 

At the front door, visitors will be welcomed by Vivi, the virtual attendant, who has augmented reality and speech recognition technologies. Through a device, the visitor sends a message to the employee and informs that the visit has arrived.

 

The decompression area includes pool table, virtual reality videogame console, miniature golf, meditation room and yoga practice, as well as coffee room, and a fully automated garden with measurement of climatic conditions, humidity and characteristics of the soil and irrigation so that employees and visitors can harvest and make their own teas.

 

In the multipurpose arena, the ambience opens onto the garden terrace and games, and a main circulation establishes the transition between the view of the city and the working spaces, called Squads. The balance between the open plans and the acoustic partitions creates a new office concept, where the qualities of sharing and integration are associated with acoustic control and environmental comfort. Private spaces for strategic meetings and business are also part of the project. Equipped with videoconferencing equipment and room scheduling system through application, at the entrance doors.

 

Material Used :

Floor: Carpet - Interface, Vinil - Forbo, Ceramic - Portinari

Blind: Luxaflex

Ceiling: Hunter Douglas

Acoustics panels: Isover

Sanitaryware: Deca

Coatings: Corian, Eucartex

Share or Add VIVO Digital Labs to your Collections
Project Credits
BoomTown Headquarters
next project

BoomTown Headquarters

Offices
Charleston, SC, USA - Build completed in 2017
View Project