Vögele

Vögele

Location
Bolzano, Italy
Project Year
2016
Category
Restaurants

A tribute to Karl

noa* network of architecture as Interior Architects

Artist, host city personality, life artist, original, jack of all trades: This is Karl Kamaun. noa* (network of architecture) designed the new dining area of the traditional "Vögele" restaurant in the middle of the historic center of Bolzano.


The redesigned "Kamaun Stube" aims to become an inspiring tribute to Karl Kamaun. Two opposing walls, one with a ceiling high self-portrait, the other with an ancient photograph showing the artist at work, evolve within a spacial dialogue that aims to define the new atmosphere.


The 2 opposite walls show a large-scale self-portrait of the owner and a photograph of the artist at work. Circular bronzed glasses and mirrors work as filters to enhance the visual juxtaposition. The remaining walls, once disappeared under wallpapers, are now re-exposed and painted in soft tones. The existing wooden floor dating back to the Biedermeier period was reprocessed. New wooden tables and bespoke chair covers create an elegant ambience. Two large spherical lamps plated with gold leaf, designed specifically for this project and made by hand from a local craftsman, hang from the ceiling and through their faceted reflections manage to create a truly diverse and continously changing spacial happening.

Share or Add Vögele to your Collections
Project Credits
Musée des Confluences in Lyon
next project

Musée des Confluences in Lyon

Museums
Lyon, France - Build completed in 2014
View Project