Wind Clinic

Wind Clinic

Architect
SUTE-ARCHITECT
Location
Thailand | View Map
Project Year
2011
Category
Hospitals
Issira Tonehongsa

Wind Clinic

SUTE-ARCHITECT as Architects

The Wind clinic is a beauty clinic project that located in the downtown of Ubon Ratchathani Province, Thailand. It is designed and made from a steel structure. It is the main structure of the project and the important material of the facade is the glass block.

photo_credit Issira Tonehongsa
Issira Tonehongsa
photo_credit Issira Tonehongsa
Issira Tonehongsa

On the owner’s demand. Dr. Bas, he needs a building that was eye-catching for people passing by in the area of ​​this intersection, and the building must not be very hot because the building faces the west so we still need natural light in the project and space within the “Glass Block” Project. Therefore it is an option that we choose to use as the main material because      

photo_credit Issira Tonehongsa
Issira Tonehongsa
photo_credit Issira Tonehongsa
Issira Tonehongsa

it can answer many things for us so we want our project to have the natural light area. Trees within the project area need light without being very hot inside and sparkle in the sun will shine to the building in the afternoon to make the building look outstanding according to the needs of the project owner.

photo_credit Issira Tonehongsa
Issira Tonehongsa
photo_credit Issira Tonehongsa
Issira Tonehongsa

The design of this project might be an experiment that does something new for us and it is able to connect creative idea and the main problem that project owner wants together.              

photo_credit Issira Tonehongsa
Issira Tonehongsa
photo_credit Issira Tonehongsa
Issira Tonehongsa

The customers must come and feel comfortable. They will not feel like to come to the general clinic. We hope them feel relaxed when entering to the space, project and space connected by trees and gardens  which makes this building look outstanding both inside and outside, becoming a new beauty clinic that meets the needs of customers and project owner excellently.

Caption
Caption
Caption
Caption

Material Used:
1. Facade cladding: bangkokcrystal
2. Flooring: Cotto
3. Roofing: SCG
4. Interior furniture: Sute Fur

Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Facade claddingBangkok Crystal
FlooringCOTTO
RoofingSCG
Product Spec Sheet
Facade cladding
Flooring
by COTTO
Roofing
by SCG
Featured Projects
Latest Products
News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel
27 Jan 2023 News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel

In the heart of one of the urban blocks of Basel, lined with residential buildings around its perime... More

Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister
26 Jan 2023 News
Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister

Tucked away in the valley of Jinshan Mountain in Laowa village, China, the Upper cloister designed b... More

Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain
26 Jan 2023 News
Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain

Martin Lejarraga Architecture office completes a contemporary refurbishment of an old 20th-century a... More

Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape
26 Jan 2023 News
Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape

In northern Italy, Mountain Lodge S. Stefano by Sandri Barbara Smaniotto Andrea Architetti (SBSA) is... More

RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple
26 Jan 2023 News
RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple

In Okayama, Japan, the RJ Nusery by HIBONOSEKKEI takes advantage of its location next to a tradition... More

IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension
24 Jan 2023 News
IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension

In the Czech centre of Vratislavice, the new IGI Library by atakarchitekti uses a former Roman Catho... More

Le Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building
24 Jan 2023 News
The Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building

In the vein of a learning centre, Le Studium at the University of Strasbourg by Jean-Pierre Lott com... More

Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape
24 Jan 2023 News
Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape

Nestled in the Tuscan countryside, the new Fendi Factory in Bagno a Ripoli is a masterpiece of Milan... More