Zibi House

Zibi House

Architect
Studio Paolo Ferrari
Location
Ottawa, ON, Canada | View Map
Project Year
2019
Category
Showrooms
Joel Esposito

Zibi House

Studio Paolo Ferrari as Architects

Designed to serve as a physical representation of a timely concept: the development of a 34-acre waterfront city poised to become Canada’s most progressive urban locale.

 

Zibi House provides the world’s first look at what is in store when the city is completed. For its design, we were enlisted to create a cultural hub, event space, and community landmark. We wanted to introduce this project to the public in a tactile and visceral way.  We strove to create something truly emotional and resonant, to celebrate the environmental ambition and regional heritage of the project.

photo_credit Joel Esposito
Joel Esposito
photo_credit Joel Esposito
Joel Esposito
photo_credit Joel Esposito
Joel Esposito
photo_credit Joel Esposito
Joel Esposito
photo_credit Joel Esposito
Joel Esposito

The approach was holistic, designing a series of light-filled rooms that feel warm, inviting, and unexpectedly refined. Each room underscores a unique element of the site, pairing distinct architectural detailing with an experience meant to stimulate one of the five senses. A richly colored Sound Room features a ceiling-mounted indigo cone that plays music by indigenous songwriters. A wood-paneled Scent Room houses a variety of native plants, while local flavors are highlighted in the sleek, bright Taste Room. Altogether, Zibi House is a destination that we hope will incite both dialogue and delight.

 

Material Used :
1. Reclaimed Wood Flooring: Logs End 
2. Specialty Millwork: Jean Poirier Ebeniste Gatineau
3. Santa Margherita: Terrazzo Slab 
4. All Furnishings & Decorative Lighting: Studio Paolo Ferrari 

Share or Add Zibi House to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Reclaimed Wood FlooringLogs End
Terrazzo Slab Santamargherita
Product Spec Sheet
Reclaimed Wood Flooring
Terrazzo Slab
Space Garden, Inceptech
next project

Space Garden, Inceptech

Offices
Budapest, Hungary - Build completed in 2020
View Project