A pool

An overview of projects, products and exclusive articles about a pool

Project • By Mário Martins AtelierPrivate Houses

Casa Sofia

The project is for a building, on the corner of a block, built on the site of an old two-storey house which had been demolished.  The building is an integral part of the urban fabric inside Lagos town walls and is opposite the Church of St Sebastião. The building was therefore built from the ground up, to be a home for a couple with children, for them to live in a densely built, but quiet, area of the historic town centre. FG+SG fotografia de arquitectura | architectural photography FG+SG fotografia de arquitectura | architectural photography FG+SG fotografia de arquitectura | architectural photography With the aim of having a contemporary house, the scale and design is based on the surroundings and on the previ... More

Project • By Potiropoulos+PartnersPrivate Houses

Villas in Olive Grove, Costa Navarino

The design concept is driven by the dialectic relationships forming the triptych of nature, memory, and form. At the core of this project’s approach lies the olive tree as a compositional center of gravity, while its enveloping volumes – which allure to these of a traditional olive press factory – set an earthy scene. Solids and voids frame the sacred tree in diverse ways, accentuating the building’s spatial experience. Yiorgis Yerolymbos Yiorgis Yerolymbos Stone, mud, render, and wood are intertwined in a powerful narrative sequence and follow a distinct formal articulation, pushing the boundaries of traditional craftsmanship. The buildings’ formal structure aims to create varied spaces – whet... More
Photo: Jackie Meiring
Photo: Jackie Meiring
Photo: Jackie Meiring
Dining area. Photo: Jackie Meiring
Kitchen. Photo: Jackie Meiring

Project • By Herriot Melhuish O’Neill ArchitectsHousing

Whangārei House

On a small cliff-front section overlooking the town basin and Hundertwasser Art Centre, HMOA has designed a new three-storey, three-bedroom house with a pool and plenty of space for entertaining. Caption Board-formed, in-situ concrete walls and stair core balance the extensive use of timber. Caption In keeping with the Northland climate, the top level is predominantly for indoor and outdoor living. There’s also an open-plan kitchen, dining and living area and a separate TV lounge. A lift provides access from the entry. Caption The second level houses the bedrooms and provides access to the pool terrace while the ground floor includes the garage, entry spaces and plenty of storage, including a wine cellar. Caption... More

Project • By Paly ArchitectsPrivate Houses

HOUSE IN KIFISIA

"Whether it be dusk or dawn,  the jasmine remains white." George Seferis. PANAGIOTIS VOUMVAKIS PANAGIOTIS VOUMVAKIS A two-story house with basement, on a corner plot in Kifisia, Athens. Need for privacy, orientation and a large garden were the main factors that defined the design of this “U” shape house. Placed on the northwest edge of the plot, letting free space on the southeast corner, with planting through the boundaries and thickening on the south. The spaces are design to have south and east orientation and view to the large garden. The semi-open spaces protect the house from the weather conditions and help the transition from close indoor the to the open outdoor spaces. PANAGIOTIS VOUMVAKIS PANAGIO... More

Project • By Borrmeister ArchitectsHousing

Hilltop Lane House

This contemporary hillside family home with a swimming pool was developed over several levels following the topography. All main rooms are orientated to the north with access to a number of different outdoor areas which provide shelter from prevailing winds, to capture the sun from morning until evening and to assist with cross ventilation of the entire house. The house has extensive glazing to capture the sea and city views from all rooms. Lightforge Photography More

Project • By Borrmeister ArchitectsResidential Landscape

Four Winds

Situated on an enviable prominent suburban corner site within walking distance to Sumner beach clients were keen to rebuild on their existing site. The decision was made to remove their existing family dwelling which would have required considerable remediation to convert into a healthy home to accommodate the new house. The site runs EW and the house follows this orientation facing north enjoying all day sun. Roof overhangs and sliding screens provide flexible sun control. Hill views to the east are captured by the upper rooms and from the western wing. Despite being a flat site, the floor level was required to be raised significantly above the existing ground due to being in a flood management area. This meant steps were required for en... More

Project • By Clear LightingHotels

Indian Hotel

Designing a lighting fountain could be tricky as there is so much at play that could spoil the overall landscape. In an Indian hotel, the waterproof Flexglo™ F22 flexible lights transform its water fountain into a dramatic nighttime focal point.  The position of the light either breaks or makes the mood of the space. The Clear luminaires and connections are properly sealed and watertight. Instead of submerging the LEDs, the designer decided to mount them below the pedestal and the sides of the staircases. This well thought placement pays dividends because the water fountain turns out soothing visually, allowing people from all directions to get the optimal visual effects of the water feature. More

Project • By GUILLEM CARRERA arquitectePrivate Houses

CASA PR

The house is located in a slopy terrain which has the virtue to be localised in a fairly high topographic altitude, due to this, with visual orientation to the litoral mountain range, the urban center and the sea. It also takes part in the formation of Vallpineda residential area, one of the first urbanisations that were developed in the city of Sitges. Jose Hevia Jose Hevia Not only the initial observation of the site revealed that the original topography of the empty plots had been modificated notoriously in the past, but also they had been disagreed with the urbanistic regulations about the land movements that were allowed to do. In fact, both neighboor’s adjacent plots had land increseaments because it was wanted to hav... More

Project • By Clear LightingSwimming Pools

Hyde 13

This is a fountain project. More
We wanted to achieve the maximum presence of nature in the bathroom area
The main square of the hotel
We wanted to make some areas of the hotel more monumental
Mutis hotel room is a combination of Asian and minimalist direction which includes expressive textures and custom details
The bedroom and bathroom area is separated by a glass partition

Project • By 279 concept studioHotels

The Mutis hotel with Japanese aesthetics

The concept hotel "Mutis" located in Indonesia. This project represents our search for combinations of different stylistic directions. We experimented a lot with geometric shapes, materials and furniture. Caption Caption Project concept creation took about 2 months.One of the ideas of this project was to give people the opportunity to feel like a part of nature through location, natural materials, colors, art objects and interaction of plants with interior and architecture.We used artistic plaster in the interior, polished concrete on the floor, custom metal and wood panels on the walls. Caption Caption More

Project • By uc21 architectsPrivate Houses

CANTILEVER HOUSE

The Project is located in Mosha, Damavand, 60 Km from Tehran at 2400 meters altitude and we have very strong winter. Mohammad Hassan Ettefagh The land area is about 600 m2 with dimensions of 30 x 20 meters and a slope of 20%. According to the following expression we confronted with such a difficult circumstance and trying to do our best to get the advantage of available spaces and land in order to meet the client demands. Due to this description, we decided to divide the land in 3 parts: the biggest one located in the north of the land for locate the building in where there is the relevant road. The second part is used for the outdoor entertainment activities and the third part will be the green area of the lot.  Mohammad Hass... More

Project • By Clear LightingSwimming Pools

Kuwait Pool

Flexglo™ F22 PVC type is superb for pool lighting since it's chlorine-resistant and allows for homogenous and continuous illumination. Chosen as the bordering light no matter around the pool or stairs nearby, thanks to the feature of flexibility, they can always merge to the environment harmoniously and make the design more elegant without compromise on safety. It's reliable for long-term submersible use complying with the stringent underwater standard UL676. More

Project • By Enric Rojo ArquitecturaResidential Landscape

Adequate garden and pool ALE

The client required an aesthetic and use change of the current garden and the incorporation of a swimming pool. The strategy is to understand the garden with an ‘outside room of the house’. The aesthetic and functional change involves the redesign of the space and the choice of appropriate materials for different uses. For the pool area, we bet on working the pavements and the bench with clay materials that provide naturalness and consistency. The perimeter vegetation surrounds the garden, giving a visual richness that is enhanced by the variation in height and volume of the different species planted in order to control the views with respect to the neighbors and reduce the visual impact of a perimeter fence. The incorporation... More

Project • By Georgina Wilson AssociatesPrivate Houses

Coastal Family Home

The brief: Owners Damien and Belinda Wilde wanted to create a relaxed oasis where they could both entertain and escape, but with three school-aged sons practicality was also a priority. The architect's solution was to create a series of terraces and rooms that can be used for socialising or retreat. This resort-like configuration means teenagers can throw a pool party while Mum reads a book and Dad has a beer with a friend, all within their own spaces. "We never feel like we're living on top of each other," says Belinda.   Significant changes to the home: - A small series of rooms set back from the view was transformed into an open-plan kitchen, living and dining area that makes the most of the harbour aspect and is flooded with na... More

Project • By Black RabbitPrivate Houses

Oasis 2 Residence

This luxury residence was embedded into this steep hillside to overlook Lake Travis from two confluent directions. We were challenged to create views through, and access to, the pool from every room on the main level. In response, we created a glass jewell box that sits on top of a concrete plinth. The main entry area is an open void that bridges the lake to the user upon immediate entry. The lower level is is comprised of four individual private suites that pierce through the concrete shell to accommodate lake views.   More