Black glass

An overview of projects, products and exclusive articles about black glass

NewsNews • 18 Feb 2021

Ateliers Jean Nouvel wraps a continuous spiral ramp with convex glass in between four granite pillars for Dolce & Gabbana’s new Seoul flagship store

Ateliers Jean Nouvel sets a cylinder of convex glass between four black granite pillars for the new Dolce & Gabbana Seoul flagship store. Located in Seoul’s main luxury retail street, the building is characterized by a continuous marble ramp that goes all the way to the roof terrace.  ©Dolce&Gabbana. Ateliers Jean Nouvel. Jean Nouvel Design Shoppers are invited up the spiral to discover the Dolce & Gabbana Collections in an interior dominated by black. Glossy black glass, gray concrete and black anodized aluminium contrast with warm mango wood shelves.   ©Dolce&Gabbana. Ateliers Jean Nouvel. Jean Nouvel Design The display made of a modular interplay of shelves and rods at different... More

Project • By Kavellaris Urban DesignPrivate Houses

Ivanhoe House

Located in the Inner suburb of Ivanhoe, sits a seemingly calm, unassuming modern suburban home in its moat of sand.  The house is a clever orchestration of balancing tension that has created wondrous moments throughout.   The house can be read as a conversation of dualities, of heavy and lightness, public and private and of light and darkness.  The first expression of this tension can be seen from street façade, essentially two forms bifurcated by a double height black void, which forms a grand recessive entry.  On the one side we have a solid, rigid, rectilinear form, seeming weighed down by its own mass.  On the other, elevated from the earth by a shard of black glass, symbolic of emptiness or absence. &... More

Project • By Vibe Design GroupHousing

Pembroke House

A private beach house in Portsea by Vibe Design Group, designed to take in all of its surrounds – from passing ships in the distant bay views, to its immediate rural setting. The glass ends to the pool draw your eye to set the tone from the initial drive up. Behind a concrete fin, the ultimate pool deck that conjures a scene from a Slim Aarons photo shoot. Playing into the pool house style was the design for the guest retreat. The space sits at its own level while maintaining direct access from the lower storey. A recreational deck wraps the glazed walls which view back through the pool in one direction and across the tree tops in the other. Complete with veneer robe and a walk around ensuite, it’s the ideal retreat for guests. More