Ateliers Jean Nouvel wraps a continuous spiral ramp with convex glass in between four granite pillars for Dolce & Gabbana’s new Seoul flagship store

Ateliers Jean Nouvel wraps a continuous spiral ramp with convex glass in between four granite pillars for Dolce & Gabbana’s new Seoul flagship store

18 Feb 2021 News

Ateliers Jean Nouvel sets a cylinder of convex glass between four black granite pillars for the new Dolce & Gabbana Seoul flagship store. Located in Seoul’s main luxury retail street, the building is characterized by a continuous marble ramp that goes all the way to the roof terrace.

 ©Dolce&Gabbana. Ateliers Jean Nouvel. Jean Nouvel Design

Shoppers are invited up the spiral to discover the Dolce & Gabbana Collections in an interior dominated by black. Glossy black glass, gray concrete and black anodized aluminium contrast with warm mango wood shelves. 

 ©Dolce&Gabbana. Ateliers Jean Nouvel. Jean Nouvel Design

The display made of a modular interplay of shelves and rods at different heights follows the entire ramp clad in mosaic Nero Marquina marble.

 

 

The black granite volumes house corners and loggias for intimate dressing areas and additional display spaces.

 ©Dolce&Gabbana. Ateliers Jean Nouvel. Jean Nouvel Design

The spiral culminates in a terrace on the roof covered by a semi-circular canopy. The lounge designed for social gatherings is furnished with black metal seats and a sinuous granite bar.

Related Content
Recommended Articles
Enjoyed reading this article? Share or Add it to your Collections