Specifier · Save time: Make one inquiry to multiple manufacturers.

Brick building

An overview of projects, products and exclusive articles about brick building

Project • By IMK ArchitectsUniversities

Symbiosis International University

Nestled atop a rocky plateau in Lavale, a small village on the outskirts of Pune, the Symbiosis International University campus creates an idyllic and vibrant learning environment. The campus, home to 1000 students, houses educational and administration functions for four faculties –– the Symbiosis Institute of Business Management, the Symbiosis Institute of Mass Communication, the Symbiosis Institute of Telecom Management and the Symbiosis Institute of Photography –– in addition to an auditorium and convention centre, a library, and housing, dining, and recreational facilities for students and staff. Buildings and systems are designed to respond to local climate and ecology and integrate seamlessly with the landscap... More

Project • By Ludwig Hansen ArchitectsStudent Housing

Student Residence and Dining Hall

Located on the Lower Campus of the recently established University of Mpumalanga, LHA+UD’s new student residence and dining facility defines the southern boundary of the university. Initially appointed in 2011 by the Department of Higher Education to establish the Design and Development framework for the relatively new university, LHA+UD were subsequently appointed in 2016 to design a new student residence and dining hall for the increasing number of students registered at the university.  The building provides accommodation for 200+ students in a mix of single and shared rooms along with self-contained bachelor units, in tandem with the 700 seater dining hall. The guiding principle was to create a building focused arou... More

Project • By Kaminsky ArkitekturNurseries

Preschool Lärkgatan in Bjuv

Project preschool Lärkgatan in south Swedish county of Bjuv aims for a building with strong connections to local brick building traditions.  The site is part of an old mill community, and the building will speak the language of local tradition. With brick as a characteristic building material for this region, it turned out to be the natural material of choice. We have also focused on highlighting the county´s  tile manufacturing heritage, expressed in the use of locally connected CC Höganäs tiles in the building´s bathrooms. The Lärkgatan preschool project meets the standards of Swedish environmental certification Miljöbyggnad Silver, calling for high performance solutions in ventilation and... More

Project • By Oliv ArchitektenOffices

Gabrielenlofts

Oliv plans to revitalize and reposition the 1970ies building in Munich-Neuhausen. The building permit was granted in just eight months of planning and in close cooperation with the client and the authorities. In the future, Gabrielenlofts will be open, inspiring, industrial and spacious. The addition of a terrace floor and a complete revision of the facade creates a gem on Gabrielenstrasse, thus contributing to a new urbanity in the district. The loft atmosphere inside is underlined by high windows and selected materials. The coherent overall concept gives the property a completely new quality. More

Project • By General ShaleCities

Ascension St. Clare's Hospital

Completed in 2018, this 650,000 square foot medical center features warm color palettes to integrate with the pastoral setting. General Shale supplied this brick from its Designer Classics line, in Danbury color. More

Project • By KARABON (Mehdi Panahi Architect)Apartments

Green House

In the past the living of human being has been besides the nature, but nowadays due to definition of architectural space for living in floors above the ground, this relationship has been almost gone. Also In the past 40 years, the greenery of urban landscape in north Tehran gradually has been missed under continuous constructions.   The main idea of this project was formed through an attempt to find an approach making the relationship with the nature stronger both physically and visually.   In project design process, wherever it was possible to create a green area, an appropriate detail were designed according to the limitations and criteria. Generally, except living spaces and circulation paths, all other surfaces designed to... More

Project • By Morteza HasanzadehApartments

No.27 residential Building

The No.27 residential building is located in 1st district in west of Isfahan. It is constructed on an area of 420 square meters and with subtraction of 1256 square meters in 5 floors. This residential complex in belongs to a family intending to construct a building instead of their paternal house where the family’s grand mother lived before. They want to construct this building that would allow all members of the family to live with their grandmother like the past time. According to the criteria, we could have 4 apartments and one under ground floor as a parking lot. Therefore the ground floor was considered for the grandma as its access to the courtyard and entrance of the building, the first and second floor respectively for daugh... More

Project • By Kennerly Architecture & PlanningRestaurants

Bill Sorro Community

This 9-story, mixed-use building re-animates the abandoned corner of Sixth and Howard streets with 67 affordable family apartments, including 14 units for developmentally disabled adults. The housing units sit over restaurant/retail and community space at the ground floor.To resonate with the rhythms of the surrounding historic district, the design begins with a double-height commercial space above which the building breaks into two brick-clad volumes, the taller marks the intersection as a tower; the other steps down with a roof terrace. Residential amenities include private balconies, two common roof gardens, day-lit corridors, and flexible spaces for community gathering, offices, and child play.The building required a storm water retenti... More

Project • By AshariArchitectsApartments

Safari Residential Apartment

Text description provided by the architects. The Safari Residential Project is located at the southeast of Shiraz, one of the oldest part of the city. Today, the attention of the architects in the city is more focused on the wealthy areas and there is a lack of innovative projects in such poor areas. The site context’s situation is in decline, and architecture is being oblivious, which has affected the city fabric structure and visual aspect of the region. To this end, the initial perspective on the creation of this project is a slight attempt to revive the recession situation of the design site.The idea of the design was based on creating a connecting and reliant element on all floors. This central element, which is in the inner shell of t... More

Project • By nARCHITECTSInformation Centres

NY State Equal Rights Heritage Center

nARCHITECTS was commissioned by the City of Auburn, NY and the New York State Office of Parks, Recreation and Historic Preservation to design the New York State Equal Rights Heritage Center and public outdoor space in historic Auburn, NY. The new 7,500sf project transformed a former municipal parking lot into the new civic and cultural heart of historic Auburn, NY, home of Harriet Tubman. In the words of Governor Cuomo, “The Equal Rights Heritage Center in Auburn honors the efforts and sacrifices made by the many in the fight for justice and equality.” Unlike a museum setting, the building and exhibition is conceived as a portal to the many tourist attractions throughout the state that are connected with the struggled for equal rights.... More

Project • By Seth Powers PhotographyOffices

WeWork Weihai Road

As the flagship location for China, WeWork Weihai Road resides in a historical building originally designed by British firm Spence Robinson & Partners in the 1930s. The designer took inspiration from "The Grand Budapest Hotel" and added pink, blue and green into the original structure, combining lively modern design into the historical architecture. Interior spaces are furnished with Scandinavian brands such as Muuto, Hay, Normann Copenhagen and Fritz Hansen. The historic building has now transformed into a modern workspace, attracting aspiring entrepreneurs, designers and emerging businesses large and small.  More

Project • By CPDA ArquitectosApartments

139 SCHULTZ

"139 SCHULTZ" offers the opportunity to live in an ideal place, located in the street of Miguel E. Schultz 139 San Rafael neighborhoods. It is one of the most bohemian neighborhoods of Mexico City, which still preserves its 19th century architecture and the atmosphere of a neighborhood of yesteryear that houses a proven variety of social classes, as the lower middle class neighborhoods coexist with cultural buildings , corporate, entertainment and historical.Located one block from Sullivan Avenue where Mario Pani made the Plaza Hotel; Luis Barragán built the whole of an apartment building and two houses, each with a commercial space, Mathias Goeritz built the Eco Museum; Felix Candela built Autos Francia, which is currently a supermarket an... More

Project • By Satish Jassal ArchitectsHousing

Sutton Family Space

Internal remodelling, interior design and rear extension to a family home in London Borough of Sutton We were asked to look at an existing house, which had various extensions added at different times and mismatching alterations. This resulted in a maze of internal spaces and meant that family interaction was disjointed. We proposed a scheme to open up and extend the ground floor into the south-facing garden. We created an open family area, which is subtly defined by the patterns of the Oak parquet flooring and the different light and shades created as you move into the garden. More

Project • By Satish Jassal ArchitectsResidential Landscape

Tring House

A new home within the Decorum's Green Belt This site is a former telephone exchange, which had fallen into decay, and is located on the edge of a green belt. Our clients asked us to design a family holiday home in this scenic location, which would be their retreat from the city. Our approach involved capturing as much of the natural landscape from the adjacent picturesque field as possible, while also creating some private space to the rear where the young children could play. The proposal seeks to capture the beautiful views of the site and transform a poor quality site into a tranquil family retreat. More

Project • By Satish Jassal ArchitectsResidential Landscape

Southwark Brick House

A new house on a former garage site We have won planning permission for a new three bedroom house in Southwark on a former garage site. The building has two floors and a basement with various terraces and lightwells sensitively hidden behind the existing London stock boundary brick wall. The building partially sits on these walls. There is a central staircase with two wings constructed of red brick with different brick bonding. To the front, these wings are projecting three storey vertical oak bay windows with oak ventilation panels to their sides. The design approach is to create a building that incorporates elements of the local building vernacular, such as blank gables with flat edged roofs, ordered timber verti... More