#glazing

An overview of projects, products and exclusive articles about #glazing

Project • By Architectural Studio Ivana LukovicPump stations

Bespoke Petrol Station

The Journey The wild scenery of Attica, with its rocky hills and olive trees, on the way to the busy port of Lavrio, is the site of this " bespoke" Shell petrol station. Rejecting  the pre- fabricated images of Shell petrol stations chains, that are brought directly to a site, while ignoring its characteristics, was the original source of the idea for a custom-made space that allows the User to be an active participant with the surrounding nature. The building was conceived in such a way that time, porosity, movement, transparency and materiality were the starting points for spatial exploration. Time The journey engages time: a quick time of simple petrol filling, an intermediate that allows for using shower, shop and toilet facilit... More

Project • By Terry & Terry ArchitecturePrivate Houses

House on Hillside

Perched high on the North slope of Potrero Hill, the location of this project provides an abundance of natural light and views of the city, the bay and beyond. The site is a typical San Francisco narrow lot flanked by zero lot line properties on either side, creating an urban canyon running East to West.    The design concept extends the two perimeter walls out beyond the structure and contain the living spaces within. The living room floor plane floats above the ground floor entry level, with volumes of glass that flow out and around the main concrete column which provides support for both upper levels at the front. The common spaces, including the kitchen and dining room, spill out onto the rear West-facing deck, connecting th... More

Project • By brg3sNurseries

Idlewild Education Building Renovation

The focus of this renovation revolved around creating a space that was more accessible and functional for the user, that also complimented the existing architectural elements from the early to mid century. Complicating the design solution was the 1960s architect’s decision to bury half of the first floor behind a berm so that the three-story building appeared to be less dominate on the campus. As a result, entrances were at mid-level.  Upon entering the building, one was confronted with a half flight of stairs up or down to reach a main floor. There were no accessible points of entry.  (An accessible but remote ramp was added in the 1980s from an alley to the lowest floor.)The new entry needed to be at grade so the berm was r... More