Kyiv

An overview of projects, products and exclusive articles about kyiv

Project • By Men BureauApartments

RYB apartment

Project name: RYB apartment Location: Kyiv (UA) Sector: Residential Area: 100 m2 Year: 2021   The apartments are located in the Rybalsky residential complex in the Podol district of Kyiv. Since the apartment is located above the commercial area, we had the opportunity to use the space more variably. We divided the entire space into two blocks - a private part (which includes a children's room and a master bedroom with a bathroom) and a public (which includes a spacious kitchen-living room, a bathroom, and a workplace). Caption This place designed to accommodate the needs and emotions of the user, becoming the environment for various scenarios of everyday life. All the main rooms are compositionally connected due to material... More

Project • By Men BureauApartments

WS House

Project name: WS House Location: Kyiv (UA) Sector: Residential Area: 150 m2 Year: 2021   When a few years ago a married couple found their charming old house not far from Kyiv, they only ever intended it to be a country retreat, a place to escape to and from the city on the weekends. Then came the pandemic and our customers discovered something of a taste for country life. That’s why they spend most of their time at the house.  Caption The house is surrounded by the unique terrain and the colors of the house which blend with the environment. Being connected with nature again was what was the owners’ primary need, so it was also the primary purpose of the design. Each room takes natural light in a way to cre... More

Project • By Men BureauApartments

JP Residence

Project name: JP Residence Location: Kyiv (UA) Sector: Residential Area: 130 m2 Year: 2021   JP Residence is the first detached house for a family of two who has long been living in a rental apartment. “We would love to have quiet and a cozy feeling in our new home, fusing an international design sense with Japan’s unique aesthetic.” This was the wish list our client shared with us. Caption The homeowner adores a quiet, simple, natural, and unsophisticated atmosphere. Accordingly, we used a substantial amount of warm-colored wood and plaster, satisfying the homeowner’s needs in a space consisting of 1 bedroom, living room, home office, kitchen, and two bathrooms. We used a big number of circles and a... More

Project • By ExpolightTownscapes

Interactive Media Sculpture The Cube

Interactive Media Sculpture The Cube on the facade of Chicago Central House has became the first massive media sculpture in Ukraine and Europe that are show the invisible rhythm of the city on its screen using digital content. We live in an era when borders between reality and the digital world are less and less visible. Building materials evolved from wood, stone, concrete, glass, and aluminum to digital materials. That, in particular, have help us create a dynamic sculpture that displays the city life in all its diversity. The sculpture itself is a 5x5 meter cube placed into a glass shell.  Each hour, shapes are generated in six materials. Five of them are demonstrate more traditional textures: wood, stone, concrete, glass, and stee... More

Project • By ArchimatikaHousing

Fayna Town (1st phase)

Open and half-open blocks allow to utilize all advantages of the complex, forming a private courtyard, but the opening on the complex’s southern side helps avoid excessive shadowing. A different number of storeys of the complex’s sections allows creating the maximum number of corner apartments for the best layout options. Unlike a regular block that has four outer corners, half-open blocks may have up to 20 corners. To accommodate fully pedestrian courtyards, architects created two-sided entrances to sections of houses - one on the side of the street and the other on the side of the yard. Planning solutions were realized based on the PRO-apartment standard. When starting to work on a project, we analyze the families who are g... More

Project • By ArchimatikaHousing

Respublika Housing (1st phase)

The basic principles adopted for the development of the 1st phase of the project: midrise buildings, urban block planning, separation of pedestrian zones and vehicles, closed courtyards - open streets. Urban blocks are not classical quadrangular, but pentagonal forms a slightly more lively and unpredictable space. The sections are arranged in pentagons, which diverge in petals from the "core" - an area of 80x80 meters with a community center. In the place where the fifth "petal" of housing could be located - elementary school and recreation: tennis courts, football, and volleyball courts. The design of the private courtyards closed on all sides is deliberately opposed to the streets' geometric correctness. The atmosphere here is cozy, sl... More

NewsNews • 20 Jan 2021

1900 Coffee brings life back to a historic Kyiv building

Originally constructed in 1911, this former monument of architecture and heritage by Kyiv architect Alyoshin had fallen into disrepair during the 20th century. By the early 2000s, it was being used as a janitor's office. Recognizing the lost heritage of the building, a gradual restoration commenced, culminating in today's 1900 Coffee, a brand who have made preserving the cultural heritage of Kyiv a core value of their company.  Andrei Bezuglov At the beginning of the project, PVA Architects did not know exactly the condition of the existing building walls, which were concealed by layers of drywall. After four weeks of dismantling layers of wall decor and removing rubbish, the original elements of the building began to emerge.&nbs... More

Project • By Partner DesignOffices

Office Bacardi-Martini Ukraine

Kyiv office BACARDI-MARTINI UKRAINE More

NewsMaterialization • 3 Aug 2020

Say No Mo challenges traditional concepts of ‘beauty’ through design

Say No Mo is a conceptually new format for a salon. Designed by balbek bureau, a traditional perceptions of a beauty salon – and its gender distinctions – are erased. For example, at the heart of the design is a bar used for both beauty services and traditional cocktail receptions. Yevhenii Avramenko Located within an old building in Kyiv, the salon has a total floor area of 200 square meters over two levels. The ground level features several zones: reception, lounge, manicure/bar and pedicure, with the basement level containing makeup zone, hair care cosmetology restrooms and facilities. With a curved-wall geometry and without a single parallel wall, the space also boasts 4-meter high ceilings. Yevhenii Avramenko On... More

NewsNews • 25 Jun 2020

Kyiv’s best restaurants drawn together within a revitalized industrial artefact

The new Kyiv Food Market is located inside a former military arsenal building dating from the end of the 18th century. Once a cold and empty space, it is now a meeting place that draws together Kyiv’s best restaurants under one roof. The concept was undertaken by the balbek bureau team (architecture) and developed by Alex Cooper, an innovator of food market projects, and restaurateur Mikhail Beilin. Yevhenii Avramenko Spatially, the food court restaurant units ring the perimeter of the space, leaving an open central atrium with approximately 300 seating places. As it was necessary to retain the original atrium height, all auxiliary spaces were placed above the food units.  Yevhenii Avramenko The geometry of the fa&cce... More

Project • By IQOSAHospitals

IQ-71-DC

Our design concept of dental clinic in Kyiv, Ukraine. Minimalism, functionality and clarity of lines. More

Project • By IQOSAApartments

IQ-60-CP

Or project of two-level apartment in Central park residential complex in Kyiv, Ukraine. Modern style with classical elements, good combination of materials, light and calm tones with brass accents. More

Project • By IQOSAApartments

IQ-67-JH

Project of an apartment area 98 sq. m. in Jack House complex in Kyiv, Ukraine. Minimalism, luxorious materials and different textures mixed in this interior. More

Project • By ater.architectsApartments

EGR APARTMENT

This compact apartment of 65 sq.m has been designed for a young couple whose main desire was to get the most light and minimalistic space possible.   That is why, we transformed the initial fractional layout with many separate rooms and corridors into a common space, with only the bedroom area separated. As zoning elements, curtains of intense cobalt colour were used, which are the unifying motive of the entire apartment.   The main colour scale of the apartment is restrained, almost monochrome. Such a decision is motivated by the ambition to balance the vigorous coloured accents and make the space brighter and airier while maintaining some rigour. For this reason, a ceiling was brought down only in the kitchen and bathroom ar... More

Project • By ater.architectsHospitals

DOCTOR U

DOCTOR U is a two-room children's outpatient clinic, located in a new residential complex in Kyiv.Our main task was to create an atypical atmosphere for the medical institution, which does not leave negative memories in children and thus does not program them for further fear of visiting a doctor.Space is divided into a waiting area, two pediatric rooms, and a sanitary room.The waiting area is designed for a stay of one or maximum two patients at a time and is fitted out with a reception and a small wardrobe.The rooms are equipped with all the necessary equipment for the full-scale pediatrician attendance, but all the attributes of therapeutic activity are hidden in the specially e... More