A touch of Greece in white shades

A touch of Greece in white shades

Architect
Golden Ratio Collective Architecture
Location
pikermi, Greece
Category
Apartments

A touch of Greece in white shades

Golden Ratio Collective Architecture as Architects

An appartment of 1985 in Pikermi is renovated to function as a short-term stay home for a family living abroad.


Space is organized in two levels and a white metal library acts as a filter to create interesting viewings. Wide openings allow open space to enter the appartment offering residents the opportunity to enjoy Greek sun that they miss during their long-term stay abroad.


Decoration is minimal and the space is occupied only by the fewest possible furniture to highlight the role of a holiday residence. White shades highlight a space full of light, open to communication: a proof of the less-is-more value in architecture.

Project Credits
Petite Maison
next project

Petite Maison

Housing
Normandie - Build completed in 2018
View Project