Aesop Emporium store

Aesop Emporium store

Designer
PSLab
Location
Melbourne, Australia
Project Year
2014
Category
Shops
Derek Swalwell

Aesop Emporium store

PSLab as Designers

.PSLAB and Aesop have collaborated with Melbourne based studio KTA, on the lighting design of the newly opened Aesop store in the Melbourne Emporium, a precinct featuring a mix of local and international fashion, culture, food and art.


The overall design of Aesop Emporium is distinguished by a singular use of native Australian spotted gum timber. The sustainably sourced hardwood ply creates an intimate, calm and immersive space. The warm hue of the timber combined to the warms of the lighting design compliments Aesop’s displays.


.PSLAB used tailor-made, site specific lighting products to match the uniqueness of the space and highlight the tone of the new store. Both the LED projectors and the composite suspended light fixtures were developed as a solution to the space providing mobility and purity to the store. The projectors and decorative shades are rotatable, insuring the flexibility for the products displayed. A custom solution of fitted supporting brackets was created to mount all fixtures in the tailored made perforated wooden ceiling, giving the space a clear, clean finish. This unique intervention brings to light both the purity of the wood and the unmatched Aesop products.

Share or Add Aesop Emporium store to your Collections
Project team
The National Archive
next project

The National Archive

Libraries
Viborg, Denmark - Build completed in 2015
View Project