APPARTAMENTO FG

APPARTAMENTO FG

Architect
DOOT studio
Location
Verona, VR, Italy | View Map
Project Year
2019
Category
Apartments

FG APARTMENT

DOOT studio as Architects

The project concerns the internal redefinition of an apartment located in a 1929 building situated in the city of Verona (Italy).

The planimetric configuration has been varied to achive the needs of the client, for example by enlarging the living area and adding a new toilet.

The project works on the contrasts between old/new and domestic/industrial.

The entire concrete floor is made neutral and mono-material, so that the furnishings accentuate and characterize the various rooms.

Specifically, through the furnishings the spaces have been defined and hierarchical: a wall unit in birch welcomes the visitor to the entrance and hides the technical elements.

The large table identifies the dining area. On the opposite side is located the kitchen. The entire kitchen is black painted: the only elements that stand out are the objects that change from time to time depending on the ritual of food preparation.

The brass cabinet acts as a threshold element between the actual dining room and the technical area used for food preparation.

In the master bedroom a wooden paneling allows the space to be splitted vertically. The passion for travel of the owners takes shape on the wall, configuring itself as a planisphere engraved on the wood.

A large bench that acts as a shelf, covers the bathroom fixtures in the master bathroom.

Technical and structural elements lose their merely functional component and gain an ornamental dimension: at the entrance the radiator, 2 meters high, becomes a decorative element of the wall. At the same time, the steel structures, left exposed, frame the kitchen area.

Share or Add APPARTAMENTO FG to your Collections
Project Credits
Jura House
next project

Jura House

Private Houses
Lancashire, UK - Build completed in 2018
View Project