Arayaasanee House

Arayaasanee House

Architect
dminusplusb
Location
Samsen Nai, Phaya Thai, Bangkok, Thailand | View Map
Project Year
2019
Category
Private Houses
Nattakit Jeerapatmaitree

Arayaasanee House

dminusplusb as Architects

When the preliminary question The architects therefore began to determine the location of the living space and the size of the rooms. along with the exterior architecture design at the same time The living space is clearly divided by a large wall at the main entrance of the house. In addition to creating privacy from outsiders' eyes to not see the private space in the house. The stone wall is also used to create a view called Surprise Space before opening to find a hallway that can look through to the Mae Klong River.

photo_credit Nattakit Jeerapatmaitree
Nattakit Jeerapatmaitree
photo_credit Nattakit Jeerapatmaitree
Nattakit Jeerapatmaitree

The architect has positioned the living space on both sides of the hallway that looks like an area outside the building. On the left is the guest bedroom, game room. and a large swimming pool to create a feeling that the river and the house are connected The right-hand side is designated as the family's private area. It consists of a large living room connected to the kitchen. The elevator and stairs lead to the 4 bedrooms on the 2nd floor, both the games room and the living room. It is taller than 3 meters for admiring the view outside. and the sun rises in the morning in full sight

photo_credit Nattakit Jeerapatmaitree
Nattakit Jeerapatmaitree
photo_credit Nattakit Jeerapatmaitree
Nattakit Jeerapatmaitree

Another advantage is Because this area is in the east. Throughout the afternoon get natural shade. Its use in this area is not hot. In addition, the glass paneling also helps to fully open the view of the confluence of the two rivers.

photo_credit Nattakit Jeerapatmaitree
Nattakit Jeerapatmaitree
photo_credit Nattakit Jeerapatmaitree
Nattakit Jeerapatmaitree

Although the exterior of the house architecture is in modern tropical style. But the architects tried to design by applying local architectural styles, for example by applying the style of a Thai house under a high basement to this house. It can be seen from the first floor area that looks like a basement of a house surrounded by glass. Then leave the center area for the outdoor area and a large garden.

photo_credit Nattakit Jeerapatmaitree
Nattakit Jeerapatmaitree
photo_credit Nattakit Jeerapatmaitree
Nattakit Jeerapatmaitree

It is like a central area for distributing functions to different parts. In architecture, the architect intended the building's appearance to be related to the internal functions. Therefore came out in the form of external teak paneling. rhythmically according to the opening and architectural elements To prevent the whole house from feeling private from the clear glass paneled outside.

photo_credit Nattakit Jeerapatmaitree
Nattakit Jeerapatmaitree
photo_credit Nattakit Jeerapatmaitree
Nattakit Jeerapatmaitree

Another important highlight is The main bedroom area extends 5 meters from the structure (Cantilever) to give the impression of being floating above the water. and under the bedroom area is a living area Using the bedroom as a replacement for the eaves to create shade and rain. In addition, the matter of material selection There is equal attention by choosing teak as the main material both inside and outside. Because they want the brown color and natural wood pattern to help warm the house. It is truly a residence for a family.

Caption
Caption
Caption
Caption

Material Used:
1. Facade cladding: Aluminium/Glass, Modern Glass
2. Flooring: Teak
3. Doors: Teak
4. Windows: Aluminium/Glass, Modern Glass

Project Credits
Architects
Product Spec Sheet

ElementBrand
Aluminium/GlassModern Glass
Product Spec Sheet
Aluminium/Glass
Featured Projects
Latest Products
News
Ca na Riera apartment renovation creatively develops a narrow floor plan to meet contemporary needs
19 Jan 2022 News
Ca na Riera apartment renovation creatively develops a narrow floor plan to meet contemporary needs

A renovation of a flat in Barcelona’s Eixample, Ca na Riera is located on a chamfer, resulting... More

Center for Maine Contemporary Art engages in a dialogue with the urban realm while recalling an industrial seacoast past
19 Jan 2022 News
Center for Maine Contemporary Art engages in a dialogue with the urban realm while recalling an industrial seacoast past

Located in the City of Rockford, the new Center for Maine Contemporary Art (CMCA) by Toshiko Mori Ar... More

Magnificent Ghent Altarpiece takes centre stage as part of Saint Bavo Cathedral Restoration
18 Jan 2022 News
Magnificent Ghent Altarpiece takes centre stage as part of Saint Bavo Cathedral Restoration

After years of scientifically based renovation, the world-famous Ghent altarpiece by the Van Eyck Br... More

Cave-like Zolaism Café  offers a sensual and perceptual feel of returning to nature
16 Jan 2022 News
Cave-like Zolaism Café offers a sensual and perceptual feel of returning to nature

In Aranya-Qinhuangdao, China, Zolaism Café by B.L.U.E Architecture invites visitors in to esc... More

Playful atmosphere of Fuego Camina Conmigo Barcelona emphasizes art and creativity
16 Jan 2022 News
Playful atmosphere of Fuego Camina Conmigo Barcelona emphasizes art and creativity

On the third floor of a building located in the industrial neighbourhood of Gracia, Barcelona, the n... More

Spanish architect Ricardo Bofill passes away aged 82
14 Jan 2022 News
Spanish architect Ricardo Bofill passes away aged 82

Studio Ricardo Bofill Taller de Arquitectura (RBTA) just announced the sad news that their founder h... More

Cedar-clad OG House by Omar Gandhi Architect maximizes a narrow lot in the vibrant North End of Halifax
14 Jan 2022 News
Cedar-clad OG House by Omar Gandhi Architect maximizes a narrow lot in the vibrant North End of Halifax

On a narrow lot in the vibrant, historic North End of Halifax, this project combines the primary res... More

Sculptural Stormwater Facility by gh3* architects in Toronto tells a compelling story of urban water treatment
14 Jan 2022 News
Sculptural Stormwater Facility by gh3* architects in Toronto tells a compelling story of urban water treatment

Treating urban run-off from Toronto’s new West Don Lands and Quayside neighbourhood developmen... More