A.T Kearney

A.T Kearney

Location
Japan | View Map
Project Year
2021
Category
Offices
A.T Kearney

Breaking Down Walls and Thriving at A.T. Kearney

Steven Leach Group as Interior Architects

Our SL+A team in Japan was assigned by the globally-renowned consulting firm A.T. Kearney to give a fresh new take on the interior design of their Minato-ku, Tokyo office in Japan. As with all other locations, the Tokyo branch office takes great pride in their professionalism, confidentiality and sustainable purpose when working with clients and partners. There was a yearning for an office design that embodied the Kearney mission which could be reflected in the physical openness of their work space.

photo_credit A.T Kearney
A.T Kearney

After some consideration, SL+A suggested breaking down the numerous small compartmental rooms divided by fixed walls to create a large, flexible module space which could be sectioned off by suspended curtains. The adjustable curtains can easily be modified to accommodate the ever-changing sizes of project teams and needs. The office is filled with modular work desks equipped with all of the necessary tools for a group or individuals working independently on a project. Whiteboards, large flat-screens and custom audio-visual capabilities were all added for efficiency in workflow and flexible schedules meant to serve a wide range of clientele from around the globe.

photo_credit A.T Kearney
A.T Kearney

The curtain material selected by our design experts is a textile that looks sheer in appearance, but has an added function of sound absorption. The texture makes it possible to maintain visual confidentiality while also allowing natural light coming through to brighten up the core of the premises, further allowing the coexistence of physical openness with acoustic privacy. The 1,666 square meter office space shows character while looking spacious and inviting with neutral earth tones of the décor. Wooden flooring and stone accents blend in perfectly with the functional furnishings that make this work space accommodating for A.T. Kearney staff, managers and consultants to pursue sustainable, positive results in everything that they do. Lounge areas and an open kitchen, called “the Oasis”, round out the designated meeting areas and provides a comfortable escape from the daily work grind.

photo_credit A.T Kearney
A.T Kearney

Another element of aesthetics was added to the reception area with a stylish and simple minimalistic design. A slab of basalt stone was carved out from a mountain located in the northern part of Japan, and fitted as a major feature on the reception counter. Together, with the world map that was introduced by A.T. Kearney’s global design guide, it welcomes international and local visitors to the re-designed office space with special touches of Japanese tradition. We are delighted that the team at A.T. Kearney can continue to pursue their mission of creating lasting economic, social and environmental solutions for the world from their redesigned Tokyo office space.

photo_credit A.T Kearney
A.T Kearney
Featured Projects
Latest Products
News
Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands
29 Jun 2022 News
Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands

  In the city center Of Heerlen, Poppodium Nieuwe Nor by diederendirrix is a unique new landma... More

Izar Houses in Mexico celebrate the natural landscape, light, and rainfall
29 Jun 2022 News
Izar Houses in Mexico celebrate the natural landscape, light, and rainfall

On a steep site in Mexico, Izar Houses by Taller ADG Alonso de Garay pay exceptional attention to en... More

25 best architecture firms in Madrid
27 Jun 2022 News
25 best architecture firms in Madrid

Madrid is a center of gravity for European architecture. Spain’s capital city is host to an am... More

Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media
25 Jun 2022 News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media

In Lviv, Radio Garage is a media art centre and an experimental gallery for temporary exhibitions wi... More

Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric
25 Jun 2022 News
Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric

Located in Prague’s Andel District, Manifesto Market Andel is an urban infill project activati... More

Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm
24 Jun 2022 News
Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm

An iconic 19th-century building next to Amsterdam Central Station, Droogbak has been transformed int... More

Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials
24 Jun 2022 News
Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials

House VD-B by Graux & Baeyens architecten is a renovated hacienda-style villa in Evergem, Belgiu... More

Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)
22 Jun 2022 News
Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)

In the heart of the historic city of Bruges, The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC) is a... More