Banu Concept Restaurant

Banu Concept Restaurant

Architect
Studio Link-Arc

Kane AUD
Location
Zhengzhou, Henan, China
Project Year
2019
Category
Restaurants
Qingshan Wu

Banu Restaurant

Studio Link-Arc as Architects

The Banu Hotpot restaurant design includes the interiors and façade replacement for a 2100sm building in Zhengzhou China.  As the Flagship restaurant for a growing and innovative franchise it was important for the client that the project creates a recognizable landmark along the main axis road and be welcoming to the community.

 

Our design sought to honor Banu, the river man’s history, but creating a space formed from a natural yet turbulent flow and marked by the sinuous lines of the rope pull lattices. We first break down the large scale, and orthogonal structural grid of the existing building and reframe the space into a fluid organization system with a series of sculptural cones shaped for private dining and open kitchens. 

 

Then, two vertical conical voids are introduced at the lobby and main seating area to tie two dining levels together. The third strategy involved the design of an organic lattice ceiling that varied in. Through varying of the density, height and size the ceiling panels we were able to transform the transparency, creating a sense of depth to the space as you move through.

 

The ideas of the interior were extended to exterior facade. The façade is pulled up at the entry and connects along the ceiling giving continuity between the exterior and interior envelopes. Through the unity of interior and exterior the affect is a constantly changing dynamic to the street where the public are welcome to view and join in the activities of the restaurant.

Share or Add Banu Concept Restaurant to your Collections
Project Credits
Architects
Tin House
next project

Tin House

Private Houses
London, United Kingdom - Build completed in 2015
View Project